ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Τοπικής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευαγγελισμού

SYRIZA1ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ  

Από τον Νοέμβρη του ’12 μέχρι και τον Μάρτη του 2013 οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, παραμένουν απλήρωτοι για   εφημερίες, νυχτερινά, Κυριακές, αργίες. Σε επανειλημένες διαμαρτυρίες του σωματείου & εργαζομένων στη διοίκηση,οι απαντήσεις είναι στερεότυπες, εξακολουθητικά συμπαθείς προς το έργο μας, πλήν παραπλανητικές για το χρόνο πληρωμής μας. Μας εμπαίζουν εδώ και 5 μήνες!

Η τροπολογία που κατατέθηκε εσπευσμένα στη Βουλή στο Νομοσχέδιο του Υπ Οικονομικών είναι μια αποσπασματική παρέμβαση που επιχειρεί να «αντιμετωπίσει» απλώς την καταβολή των δεδουλευμένων από τον Οκτώβρη του 2012 έως σήμερα χωρίς να εγγυάται την απρόσκοπτη καταβολή στο μέλλον. Οι καρατομημένες πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο για Νυκτερινά Κυριακές και εφημερίες παραμένουν αμετάβλητες, παρά το γεγονός ότι η κατάθεσή της τροπολογίας και μόνο αποδεικνύει ότι τα ποσά τόσο του 2012 πολύ περισσότερο του 2013 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων. Μόνο για τους 6 μήνες τα επιπρόσθετα ποσά που απαιτούνται σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου φτάνουν τα 109 εκατ ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο ζήτημα θα προκύψει με την ίδια ένταση τους επόμενους μήνες.

Οι  παράλογες εντολές του Γενικού Λογιστηρίου για δέσμευση των ποσών 15 μέρες πριν από το μήνα  πραγματοποίησης των νυκτερινών Κυριακών και εφημεριών έχουν μπλοκάρει  το σύστημα καταβολής τους. Ακόμα και σήμερα στις ΥΔΕ, παρότι έχει γίνει η κατανομή των πιστώσεων και η υπαγωγή τους σε κωδικούς για τα νοσοκομεία, δεν έχουν πιστωθεί ποσά για τους υπόλοιπους μήνες με εξαίρεση το Νοέμβρη του 2012.

Επειδή δουλεύουμε στα όρια της αντοχής μας λογω της αυξημένης κατά 30% προσέλευσης αρρώστων στα ΤΕΠ και κατά πολύ περισσότερο στα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια, ως αποτέλεσμα της φτωχοποίησης, της ανεργίας και των απολύσεων, αλλά και κλεισίματος μικρών νοσοκομείων στο κέντρο της Αθήνας [3ου και 7ου Θεραπευτηρίου και Πατησίων, που έπαιζαν σπουδαίο ρόλο σε ανάγκες χιλιάδων αρρώστων -ορισμένα με εξειδικευμένες  γνώσεις για  σπάνιες  νόσους /νόσος γκοσέ στο 3ο ΙΚΑ – πολλές φορές προσφέροντας και σπουδαία πρωτοβάθμια φροντίδα ]

Επειδή η εντατικοποίηση της δουλειάς μας λόγω αποχώρησης για συνταξιοδότηση πάνω από 300 έμπειρων συναδέλφων μας τα 3 τελευταία χρόνια ,με ελάχιστες αντίστοιχα προσλήψεις κυρίως ελαστικών μορφών εργασίας μέσω ΜΚΟ, ΚΕΕΛΠΝΟ και επικουρικών και οι οποίοι απολύθηκαν ήδη, μας εξαντλεί σωματικά αλλά και ψυχολογικά [σύνδρομο burn out ] λόγω του κυκλικού  ωραρίου.

Επειδή τα ωράρια εργασίας μας εξακολουθούν –λόγω έλλειψης προσωπικού σε όλους τους κλάδους με πάνω από 1500 κενές οργανικές θέσεις εργασίας με βάση τον πεπαλαιωμένο οργανισμό του 1988 και τις τότε ανάγκες του- κι ας έχουν δημιουργηθεί νέα αναγκαία επιστημονικά τμήματα [ψηφιακός αγγειογράφος,pet scanning, μαστογράφος, μαγνήτης –να είναι εξαντλητικά: απόγευμα, πρωί και νύχτα δηλ:3-11 τη μια μέρα και την επομένη 7-3 και 11-7 νύχτα το οποίο παραβιάζει το Νόμο  που προνοεί ανάπαυση μεταξύ δύο ωραρίων 12 ωρών.

Επειδή λόγω αυτής της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού , η υπηρεσία μας οφείλει περσινές άδειες του 2012 και πάνω από 15000 χιλιάδες συσσωρευμένα  ρεπό

Επειδή στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων μας έχει περικοπεί κατά 40% ο ήδη πενιχρός μισθός μας και έχουν επιβληθεί χαράτσια κάθε είδους, τα οφειλόμενα  από εφημερίες, νυχτερινά, αργίες και Κυριακές, αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες φτωχούς συναδέλφους μας

Επειδή με έκπληξη βλέπουμε από τη μια οι εργολάβοι να κάνουν συνεχώς πάρτυ με  νέα μεγάλα και πολυδάπανα έργα:[ΜΕΘ /Νέος Τεχνητός Νεφρός /Νέα χειρουργεία]

Επειδή ‘’λεφτά υπάρχουν’’ μόνο για  Ιδιωτικές Εταιρείες  Εσωτερικού Ελέγχου διορισμένες από τη διοίκηση που υλοποιεί εξωφρενικές εντολές της ΤΡΟΙΚΑ  για δήθεν αξιολόγηση/λέγε απολύσεις και συνεχίζει να μας προκαλεί ψάχνοντας ‘’επίορκους συναδέλφους’’  την ώρα αλλαγής της βάρδιας μας.

Απαιτούμε :

  • Την άμεση, μόνιμη -με άρση νομοθετικής ρύθμισης των γραφειοκρατικών εμποδίων- καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας από τον Νοέμβρη του 2012 μέχρι τον Μάρτη του 2013 με κάθε τρόπο.
  • Πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση –όχι από τις τσέπες των αρρώστων που πληρώνουν στα νοσοκομεία, για ασφαλείς εφημερίες ,υπερωρίες, νυχτερινά χωρίς περικοπές.

Δεν θέλουμε να χαρίσουμε ούτε μια δεκάρα. Τα δικαιούμαστε και τα θέλουμε τώρα. Παλεύουμε για ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής και για λόγους υγείας. Σκλάβοι δεν θα γίνουμε!!

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Ευαγγελισμού

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: