Ανακοίνωση της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

cropped-syriza1.jpg

Κινητοποιήσεις για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Το δικαίωμα του λαού στην Υγεία

πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Συνάδελφοι,

από τις 2 Απριλίου (με ανοιχτές συνελεύσεις στα νοσοκομεία) έως τις 17 Απριλίου (με 6ωρη στάση εργασίας και διαδήλωση στο Υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ) θα γίνουν κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ.

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι η διάσωση του δημόσιου συστήματος Υγείας καθώς, με την εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, την στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, το πάγωμα των προσλήψεων, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και κρεβατιών, αμφισβητείται όχι μόνο το δικαίωμά μας στην δουλειά, αλλά κυρίως το δικαίωμα του φτωχού λαού στην παροχή ποιοτικών και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και η μη πληρωμή δεδουλευμένων, οι διαθεσιμότητες, ο μη χαρακτηρισμός του υγειονομικού επαγγέλματος ως ανθυγιεινού, η εξάπλωση των εργολαβιών στα νοσοκομεία κλπ. είναι συνέπειες μιας πολιτικής που στον βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου,  ντόπιου και ξένου, θυσιάζει όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα και τα εισοδήματά μας, αλλά και το όποιο κράτος πρόνοιας είχε κατακτηθεί.

Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες  και  υπερωρίες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων πληρώνει αδρά «ελεγκτές» ιδιώτες με προφανή στόχο από τη μια την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε πειθήνια να υλοποιούν τους στόχους του νοσοκομείου – επιχείρησης, κι απ’ την άλλη να παρέχουν στις Διοικήσεις την «τεκμηρίωση» για τις επερχόμενες απολύσεις υγειονομικών.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό:

Κάθε φορά που θα περιμένουμε την επόμενη δόση στήριξης των τραπεζιτών (που είναι και δόση αύξησης του δημόσιου χρέους) θα απολύουν και άλλους υπαλλήλους, θα κλείνουν και άλλες υπηρεσίες, θα μειώνουν κι άλλο τους μισθούς, θα αυξάνουν κι άλλο τους φόρους, θα ξεπουλάνε κι άλλα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας, γιατί η συμμετοχή όλων μας σε αυτές θα τις κάνει ζωντανές αντιδράσεις και όχι τυπικά «μνημόσυνα», θα βγάλει πολλούς συναδέλφους από την απελπισία της αποδοχής της μιζέριας και θα αναγκάσει την απρόθυμη φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ σε ουσιαστικότερες κινηματικές ενέργειες, σε αγωνιστική ενότητα με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

  • Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ.
  • ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ,

    Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ !

    Γι’ αυτό :

    ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: