ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ (ΙΑΤΡΩΝ) ΚΑΙ ΩΡΕΣ (ΛΟΙΠΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)

SYRIZA1ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

¨Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών,διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών¨ του Υπουργείου Οικονομικών

 

Αιτιολογική έκθεση

Η παρούσα διάταξη προωθείται προκειμένου να καταβληθούν όλες οι δεδουλευμένες τακτικές και πρόσθετες εφημερίες ιατρών και όλες οι πρόσθετες αμοιβές του πάσης φύσεως προσωπικού( πλην ιατρών) των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου, του ΝΙΜΤΣ και του Ε.Κ.Α.Β., που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και την έναρξη ισχύος του παρόντος. Δεδομένου ότι η κατατεθείσα με αριθμ. 368/64 29.3.13      τροπολογία του Υπουργού Υγείας καλύπτει τις δαπάνες για εφημερίες και πρόσθετες αμοιβές μόνο από τον Οκτώβριο του 2012.

 

 

 

Προτεινόμενη τροπολογία

 

Δαπάνες για την πληρωμή αποζημίωσης τακτικώνκαιπρόσθετων εφημεριών ιατρών και όλες οι πρόσθετεςαμοιβές (εξαιρέσιμα, νυχτερινά, υπερωρίες) του πάσης φύσεως προσωπικού (πλην ιατρών) των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου, του ΝΙΜΤΣ και του Ε.Κ.Α.Β., που πραγματοποιήθηκαν απότονΙανουάριοτου 2012 μέχρικαιτηνέναρξηισχύοςτουπαρόντος, καθ´ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων δύνανται να εκκαθαριστούν όλες εξαιρετικά σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας τρέχοντος έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών με τα ανωτέρω διατάξεων. Στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται και οι ειδικευόμενοι Ιατροί του πρώην 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και νυν ¨Παραρτήματος Σισμανογλείου¨ και ¨Αγ. Αναργύρων¨. Αφορά επίσης και τα οφειλώμενα υπόλοιπα από τις τακτικές εφημερίες των ιατρών του Ε.Σ.Υ. για το ως άνω διάστημα. Οι πρόσθετες αμοιβές του πάσης φύσεως προσωπικού πλην ιατρικού του Αιγινητείου, Αρεταίειου και ΝΙΜΤΣ, βαρύνουν τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των φορέων αυτών.

 

Αθήνα, 19/04/2013

 

Οι προτείνοντες Βουλευτές

 

Κυριακάκης Βασίλειος

Ξανθός Ανδρέας

Ζαχαριάς Κωνσταντίνος

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: