Για τα γεγονότα στην ΕΡΤ. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, τα εργασιακά δικαιώματα, η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η ίδια η αυταξία της ζωής έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα από την κυβέρνηση των ακροδεξιών γκαουλάιτερ που κυβερνούν την χώρα μας.
Ως εδώ.
Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της αυταρχικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Γι αυτό και η υπόθεση της ΕΡΤ είναι πολύ μεγαλύτερη από την ίδια την ΕΡΤ, αφορά την απόπειρα τρομοκράτησης ενός ολόκληρου λαού προκειμένου να υποκύψει στα συμφέροντα του εγχώριου και του διεθνούς κεφαλαίου.
Για τον λόγο αυτό η υπόθεση της ΕΡΤ πρέπει να γίνει το κάστρο της χαμένης ελπίδας του λαού μας. Να μετουσιωθεί στο κέντρο αγώνα και αντίστασης ολόκληρου του λαού μας ενάντια στην φαυλότητα στην εξαθλίωση και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής που προβλέπει η τροικανή ατζέντα. Ας γίνει η ΕΡΤ η θρυαλλίδα ανατροπής μιας κυβέρνηση αλλά και μιας πολιτικής συνολικά, μιας πολιτικής η οποία βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους . Ο λαός μας έχει δείξει ήδη την θέληση του αυτές τις μέρες με την συγκλονιστική σε παλμό και μαζικότητα παρουσία του . Ταυτόχρονα σύγχρονες ηρωικές μορφές αναδεικνύονται όπως στην περίπτωση κάποιων εκπαιδευτικών που παρά την επιστράτευση που τους έχει επιβληθεί αποφάσισαν να απεργήσουν στην χθεσινή πανεργατική απεργία διακινδυνεύοντας όχι μόνο την εργασία τους αλλά και την ίδια τους την ελευθερία.
Στην κρίσιμη αυτή καμπή ο λαός μας πρέπει να δώσει το δυναμικό παρόν με αποφασιστικότητα στην μάχη αυτή. Οι υγειονομικοί ιδιαίτερα είναι γνώστες του δόγματος του ΣΟΚ που ακολουθεί η κυβέρνηση από τον χώρο της Υγείας με τα απανωτά κλεισίματα υγειονομικών δομών και την συστηματική απαξίωση των υγειονομικών και της Υγείας εν γένει γι αυτό και βρίσκονται απ την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι αγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν δείγματα γραφής μιας άλλης, μιας πραγματικά ελεύθερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης -η οποία υπο εργατικό έλεγχο πλέον μπορεί- αναμεταδίδοντας παράλληλα με το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης για την ΕΡΤ να αποτελεί δημόσιο βήμα για όλους τους κοινωνικούς εργατικούς αγώνες οι οποίοι εξελίσσονται παράλληλα με τον αγώνα τους. Κοινωνικοί αγώνες που η κυβέρνηση και οι διαπλεκόμενοι μεγαλοκαναλάρχες συστηματικά αποκρύπτουν χρόνια τώρα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Την Δευτέρα στις οκτώ στο Σύνταγμα ψηφίζουμε κυβέρνηση της Αριστεράς. Την Δευτέρα στο Σύνταγμα βάζουμε τα θεμέλια για μια άλλη κοινωνία στην οποία υπέρτατη αξία θα είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών. Για μια κοινωνία όπως την οραματιζόμαστε για την οποία έχουν αγωνιστεί, , έχουν ματώσει, έχουν εξοριστεί, έχουν πεθάνει εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Γιάννης Μάλλιος
Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Υγείας Αττικής

Advertisements

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: