Γενική Συνέλευση Σισμανόγλειου: Οι επιταγές της Τρόικα, της ΕΕ και των υφισταμένων της, της Ελληνικής Κυβέρνησης, ζητούν να γίνουν θυσία στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου Κεφαλαίου, τώρα και το Σεπτέμβριο 2.800 εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε τη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 αποφάσισε τα εξής:

Ως εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν.

Οι επιταγές της Τρόικα, της ΕΕ και των υφισταμένων της, της Ελληνικής Κυβέρνησης, ζητούν να γίνουν θυσία στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου Κεφαλαίου, τώρα και το Σεπτέμβριο 2.800 εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Για το σκοπό αυτό προχωρούν άμεσα στη κατάργηση νοσοκομείων (Αμ. Φλέμινγκ, Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών), Σπηλιοπούλειο (Η Αγία Ελένη), Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική) και στη διαθεσιμότητα 1.300 εργαζόμενους σε νοσοκομεία της Αττικής ως το πρώτο κύμα μέχρι το τσουνάμι να πλήξει το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας και να απολυθούν πολλές χιλιάδες συναδέλφων.

Με πρόσχημα την αλλαγή της μορφής του Νοσοκομείου Α. Φλέμινγκ, (μετατροπή του από γενικό νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και Κέντρο αποκατάστασης) προχωρούν στην υποβάθμιση, διάλυση – κατάργηση και τελικά το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Ένα νοσοκομείο με 20.000 και πλέον εισαγωγές ασθενών το χρόνο και σημαντικές παροχές υγείας στους πολίτες το οδηγεί στο μαρασμό και τελικά το κλείσιμο.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί στη περιοχή μας με το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Έτσι χάθηκαν 140 κλίνες εν μία νυκτή και έτσι θα χαθούν άλλες 150 κλίνες από το Α. Φλέμινγκ οσονούπω, κάνοντας τη πρόσβαση των πολιτών ως χρήστες υγείας αδύνατη.

Δε σταματούν όμως εδώ. Προχωρούν στη Διαθεσιμότητα – Απολύσεις 335 εργαζομένων από το νοσοκομείο Α. Φλέμινγκ χάνοντας έτσι το ψωμί τους οι οικογένειες τους.

Όλα αυτά συγκλίνουν σε ένα πράγμα.

Η υγεία, η εργασία, η ζωή των Ελλήνων για τα αφεντικά Ε.Ε, ΔΝΤ, και ΤΡΟΙΚΑ είναι απλά μαθηματικά νούμερα. Γι αυτό διώκονται συστηματικά και χτυπιόνται διαρκώς ένας ένας όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση πιστή στις επιταγές της ΕΕ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους Ναυτεργάτες, τους Εκπαιδευτικούς, κλπ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑ και ΞΕΠΟΥΛΑ τις ευαίσθητες κοινωνικές δομές την ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ, δίνοντας τες βορά στα μεγάλα συμφέροντα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσουν από πάνω μας.

Με βάση τα παραπάνω εξαγγέλλουμε τις εξής κινητοποιήσεις:

Α) Κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων των 2 νοσοκομείων (Αμ. Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο) στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο τη Τρίτη 30 Ιουλίου στις 10.00 πμ. στο Σωματείο των εργαζόμενων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στην πύλη του Νοσοκομείου προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν.

Β) Κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων των 2 νοσοκομείων (Αμ. Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο) στο Αμαλία Φλέμινγκ τη Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 10.00 πμ. στη πύλη του νοσοκομείου και πορεία διαμαρτυρίας στη περιοχή με τους φορείς του Δήμου.

Παλεύουμε:

•        Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.

•       Για την αναβάθμιση του Α. Φλέμινγκ και όχι τη συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο του.

•        Για να μη κλείσει καμιά κλίνη και να μη συρρικνωθεί καμιά λειτουργία στα Νοσοκομεία.

•       Για να μην μπει στη διαδικασία της Διαθεσιμότητας – Απόλυσης ούτε ένας εργαζόμενος

•        Για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών καθολικά στη Δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Για το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: