Βάρβαρες Φυλές, της Καίτης Στυψανέλλη.

Άλλαξαν σχήμα οι έσχατοι και προσπάθησαν ν’ αναδομηθούν! Κουβάλησαν τη λάσπη απ’ το μακρινό και διεφθαρμένο παρελθόν, αποφάσισαν να συνεννοούνται μεταξύ τους στα σκοτεινά υπόγεια της ιστορίας σαν τους βαρκάρηδες των υπονόμων του Παρισιού.
Συνωμοτικά, σιωπηλά, εκπέμποντας την βία πάλι και την βαρβαρότητα όπως στο παρελθόν.

Βάρβαρες φυλές με μεγάλα πέλματα
εξακολουθούν να σκάβουν την πατρική γη.
Μόνο ένα χάνι ερειπωμένο
«έστεκε στο δρόμο που άφηναν τις ψείρες τους οι περαστικοί».

Οι έσχατοι που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι, που εξαθλίωσαν την κοινωνία μας, που έσπειραν βία και πείνα στα παιδιά μας, που έκοψαν τη συνέχεια της ζωής μας αλλά και το νήμα της ζωής πολλών είναι υπόλογοι. Πρέπει να καταδικασθούν. Προκάλεσαν εκφασισμό της κοινωνίας, αποϊδεολογικοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό των αδύναμων και μέγιστο εξευτελισμό των ανθρώπων. Προσπάθησαν να εμπνεύσουν στον κόσμο φόβο και δουλικότητα. Την ίδια ακριβώς που εφαρμόζουν μπροστά στις επιταγές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Διέλυσαν τους δημοκρατικούς θεσμούς, τις σχέσεις των ανθρώπων, τον πολιτισμό και τον κοινωνικό ιστό με βίαιες ανακατατάξεις των μεσαίων στρωμάτων.
Εφάρμοσαν μαζική εξαθλίωση, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, πεινασμένων, υλοποιώντας προγράμματα γενοκτονίας στην υγεία και σε ευπαθείς ομάδες.
Πρέπει να δικαστούν και να καταδικασθούν το συντομότερο, χωρίς χρονοτριβές, να τους καταπιεί ο βόρβορος της ιστορίας. Όχι μόνο για σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά γιατί πέταξαν τη δημοκρατία στα σκουπίδια. Τώρα ήρθε η ώρα. Πρέπει να πάρουμε πίσω αυτά που έχουμε στερηθεί. Διαστρέφουν συστηματικά την αλήθεια και εφαρμόζουν γκαιμπελισμό στην κοινωνία. Κάθε μέρα που περνά είναι η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτούς και για μας, «πρόσω ολοταχώς».
Εμείς, όπως οι αετοί και τα γεράκια, θα πετάξουμε ψηλά, ζυγίζοντας το σώμα και βλέποντας το θήραμα (αντίπαλος), με κεντρική όραση καραδοκώντας τον κατάλληλο χρόνο, πρέπει να στοχεύσουμε στην θεσμική καθιέρωση όλων των δικαιωμάτων και βασικών αγαθών που έχουν καταργηθεί. Υγεία, παιδεία, πολιτισμός, στέγη, τροφή, νερό, ηλεκτρικό, εξάλειψη της βίας, μητρότητα, αναπαραγωγικά δικαιώματα, σταδιακή εξάλειψη του κοινωνικού, έμφυλου, έγχρωμου ρατσισμού και των δολοφονικών πρακτικών, των εκτρωματικών ναζιστικών μορφωμάτων.
Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που γνωριστήκαμε στις διαδηλώσεις στις πλατείες, γράψαμε καθημερινά μικρές ιστορίες παίζοντας πετροπόλεμο με την αστυνομία, με σοβαρούς τραυματισμούς που προκάλεσαν ανήκεστη βλάβη πολλές φορές ενώ πολλοί οδηγήθηκαν σε αυτοκτονίες από την απελπισία.
Είμαστε ευτυχισμένοι, νιώθοντας πως υπάρχουνε πάρα πολλοί και εξαιρετικοί σύντροφοι σε κάθε γωνιά αυτής της γης (στην Ξάνθη, στο Κιλκίς, στη Πέλλα, στη Φωκίδα), αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Βρυξέλλες) και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Δώσαμε μια μεγάλη μάχη στη χώρα μας και στην Ευρώπη και νικήσαμε. Είμαστε πολλοί τώρα, πάρα πολλοί και καθημερινά μεγαλώνει η δύναμή μας. Θα γίνει μια χιονοστιβάδα και θα σαρώσει όλους στο πέρασμά της.
Και ο έρωτάς μας δεν έχει προηγούμενο. Τινάχτηκε ψηλά, πάνω απ’ την ευτέλεια του κόσμου, εγωπαθής και απελπισμένος, ακέριος και νέος, ανθεί, πάνω στις στέγες με συντροφιά το αεράκι της λευτεριάς, άλλοτε τυλιγμένος στη σιωπή και άλλοτε με δυνατή κραυγή, επαναπροσδιορίζει τη ζωή και τις αξίες, την αυτογνωσία, την αυτοτέλεια, την συντροφικότητα της αλλαγής και της ανατροπής.

Κανένα όνειρο να μην ξανακοιμηθεί στον κόσμο,
καμιά ελπίδα να μην πεθάνει,
και ο χρόνος να μην αγγίξει ποτέ αυτή την ομορφιά.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: