ΑΔΕΔΥ: Συνέχιση της απεργίας-αποχής από την «αξιολόγηση». Όχι στην νέα επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

adedyΣτη συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ που έγινε στις 21.08.2014 αποφασίστηκε η συνέχιση και η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους νόμους για την «αξιολόγηση», που στοχεύουν στη υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για μειώσεις των αποδοχών  τους και για ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση υπηρεσιών του δημοσίου.

Η αγωνιστική, μαζική και αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων την προηγούμενη περίοδο οδήγησε στην μη εφαρμογή του νόμου, σε συνεχείς αναβολές των προθεσμιών και στην απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα με την προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια.

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε νέα απεργία-αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο και την εκπαίδευση, καθώς και από τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα εξουσιοδότησε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων με προκήρυξη 24ωρης απεργίας, στάσεων εργασίας κλπ για τη διεκδίκηση του συνόλου των αιτημάτων, που σχετίζονται με την υπεράσπιση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, την αποτροπή νέων απολύσεων, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων κλπ.

Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ και το συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 6 Σεπτέμβρη, ώρα 6μμ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και προκήρυξη του οργανωτικού-καταστατικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ στις 15-16/12/14.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: