Πλήρης ανατροπή της χρηματοδότησης της υγείας υπέρ των ιδιωτών.

krisi_ygeiaΠλήρη ανατροπή της χρηματοδότησης της υγείας υπέρ των ιδιωτών επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο για το σύστημα αμοιβών των νοσοκομείων και τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής χθες από την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Η ΕΣΑΝ αναλαμβάνει τη δημιουργία, διαχείριση και επικαιροποίηση ενός καθολικού συστήματος κατανομής των αμοιβών και των οικονομικών πόρων μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων, στη βάση ομοιογενών ομαδοποιήσεων των υπηρεσιών εισαγωγής, διάγνωσης και θεραπείας ανά περιστατικό και συνυπολογισμού των δαπανών κάθε είδους, ακόμη και της μισθοδοσίας των γιατρών. Υπογραμμίζεται ότι οι ιατρικοί φάκελοι των ασθενών θα είναι σε γνώση της εταιρείας!

«Επιχειρείται η κορυφαία μνημονιακή παρέμβαση στα ζητήματα της υγείας» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, καταγράφοντας ποιοι παράγοντες «συνέργησαν» στη σύνταξη του νομοσχεδίου: Η task force για την υγεία, το ομοσπονδιακό υπουργείο της Γερμανίας που δρα ως κύριος διαχειριστής, η γερμανική εταιρεία GIEZ, η οποία ως υπεργολάβος της γερμανικής κυβέρνησης έφερε τις προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών υγείας, και η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης μεταρρυθμίσεων στον τομέα υγείας 2013 – 2015 Healthy Action.

«Αλλάζουν συνολικά το πρόσωπο της ανθρωπιστικής ιατρικής στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, κάνουν μία τομή και το μεταφέρουν σε μία ιατρική που λαμβάνει κυρίως υπόψη τα κόστη», προειδοποίησε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι πρόκειται για «πρόταση ανακατανομής των πόρων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: