Δίωξη συνδικαλιστή επειδή ανέδειξε το λειτουργικό χάος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

peirazei-pou-de-fovamai-dioksi

Tην πολιτικο-συνδικαλιστική δίωξη του Κώστα Πετρόπουλου, μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και προέδρου του Σωματείου «Ιπποκράτης» του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμά του το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

Η αυταρχική και αντιδημοκρατική αυτή δίωξη εκπορεύεται από τον κ. Κατσίβελα, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την κα. Αλμπάνη, Υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ. Συνιστά ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιας και η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου είναι οχληρή για τις παραλήψεις και τα λάθη της συγκεκριμένης Διοίκησης.

Έτσι παραβιάζοντας κατάφωρα το Ν. 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά και το πειθαρχικό δίκαιο, παρακάμπτοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ασκεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη με σκοπό να τον εξοντώσει υπηρεσιακά, λίγες μόνο μέρες πριν την αποχώρηση του από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Την αναθέτει στην Υποδιοικήτρια κα Αλμπάνη επίσης παράνομα, αγνοώντας το πειθαρχικό δίκαιο παρότι υπήρχε αίτημα εξαίρεσής της από τους διωκόμενους.

Το «έγκλημα» του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου συνίσταται στο ότι ανέδειξε το λειτουργικό χάος που δημιουργήθηκε από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ.

Οι δυσλειτουργίες ήταν εμφανέστατες στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο λόγω της μεγάλης έκτασης που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις του.

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ να αποσύρει άμεσα την πειθαρχική δίωξη ενάντια στο συνάδελφο που άσκησε με επιμέλεια και ευθύνη τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Όταν δείχνεις το πρόβλημα δεν κόβεις το χέρι που το αναδεικνύει, αλλά φροντίζεις να το επιλύσεις.

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις θυμίζουν άλλες εποχές και παρά την πολύπλευρη κρίση, οικονομική, θεσμική και αξιακή δεν πρέπει επ’ ουδενί να διολισθήσουμε σε αυτές.

Πηγή: Ergasianet.gr

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: