Υγεία: Κινητοποιήσεις 1-2 Οκτωβρίου από γιατρούς και εργαζομένους.

ygeionomikoi-pano

Mε κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσει ο Οκτώβριος στον χώρο της δημόσιας υγείας. Οι Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα νοσοκομεία προτείνουν:

–  Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας),  στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών). Το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι Ενώσεις Γιατρών να παραχωρήσουν συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

–  Στις 2 Οκτωβρίου να προκηρυχθεί απεργία σε όλο το χώρο της δημόσιας υγείας, να διοργανωθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι και να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Ζητήματα αιχμής στην κινητοποίηση:

Να καταργηθεί η ΕΣΑΝ ΑΕ που, σύμφωνα με τις ομοσπονδίες, ξεθεμελιώνει εκ βάθρων τη δημόσια υγεία, η διεκδίκηση ολοκληρωμένου, ποιοτικού, δωρεάν Δημόσιου Σύστηματος ΠΦΥ, περίθαλψης, αποκατάστασης, η αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου, προσλήψεις τώρα στα δημόσια Νοσοκομεία και ΚΥ.

Οι Ενώσεις Γιατρών θα ξεκινήσουν άμεσα την προεργασία, συγκαλώντας Γενικές Συνελεύσεις και ενημερώνοντας τους κοινωνικούς φορείς σχετικά με την κινητοποίηση.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: