Ανακοίνωση ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ή της συγκυβέρνησης ;

ΜΕΤΑ ΥγειονομικώνΣυναδέλφισσες/φοι

…Ευτυχώς που υπάρχουν και τα κλιμάκια της ΠΟΕΔΗΝ για να μάθουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΣΑΝ !
Αυτή την περίοδο στα Νοσοκομεία και στις Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται Γενικές συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων και την κλιμάκωση του Αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ΕΣΑΝ και στην πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει τη δημόσια Υγεία.
Εκπρόσωποι όμως της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αντί να εκφέρουν τουλάχιστον τις συλλογικές αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν αναλάβει άλλο ρόλο:
Να υπερασπίσουν με φανατισμό τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, ξεπερνώντας ακόμα και διάφορα ορκισμένα παπαγαλάκια της κυβερνητικής-μιντιακής προπαγάνδας!
Στις τοποθετήσεις τους μέσα στις Γενικές συνελεύσεις, «ενημερώνουν» τους εργαζόμενους ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ΕΣΑΝ, λασπολογώντας κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις και τη στάση τού συγκεκριμένου Κόμματος στη βουλή.
Υπηρετούν επάξια την κυβερνητική προπαγάνδα η οποία έχει στόχο να χειραγωγήσει την οργή των συναδέλφων εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να σπείρει απογοήτευση (όλοι ίδιοι είναι).
Το τελικό συμπέρασμα πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση τού εργαζόμενου: Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική είναι μονόδρομος και δεν ανατρέπεται!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ακολουθούν αυτή την τακτική.
Στο πρώτο στάδιο του αγώνα κατά της αξιολόγησης, αποσιωπούσαν την προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ και περιορίζονταν μόνο στη συλλογή υπογραφών.
Επίσης, μέσα στις Γενικές συνελεύσεις αλλά και στις συνεδριάσεις των οργάνων, περισσεύουν τα κροκοδείλεια δάκρυά τους γιατί «ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα κάνει τα μέγιστα για την ανατροπή (!), δυστυχώς δεν υπάρχει εκείνη η αξιόπιστη πολιτική δύναμη να την πραγματώσει».
Είναι οι ίδιοι που από τη μία δηλώνουν στους εργαζόμενους «πολιτικά άστεγοι» και από την άλλη είναι «πρώτο τραπέζι » στις κομματικές συνάξεις του Βενιζέλου,ο οποίος κάνει και ιδιαίτερη μνεία στις εκλογικές επιτυχίες της ΠΑΣΚΕ -ΠΟΕΔΗΝ.
Έχουν βέβαια πάρει και εργολαβία τη στήριξη του Γρηγοράκου, οργανώνοντας συσκέψεις ανά την Ελλάδα και φέρνοντας δεκάδες σωματεία στο Υπουργείο για να τα βοηθήσει ο κ. Υπουργός!!!
Η πρόταση τού ΜΕΤΑ στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΔΗΝ, για Απεργία-Αποχή, είχε μεγάλη απήχηση και συσπείρωσε τους εργαζόμενους.
Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια είδαμε γεμάτα Αμφιθέατρα μέσα στα οποία εκδηλώθηκε η αποφασιστικότητα των συναδέλφων να αγωνιστούν για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Η μαζικότητα, η ενότητα και η αποφασιστικότητα, ήταν οι παράγοντες εκείνοι που ανάγκασαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να ευθυγραμμιστούν (στα λόγια) με τις διαθέσεις τών εργαζομένων.
Η συνέχιση του Αγώνα, η ένταση και η κλιμάκωση, στην κατεύθυνση της Ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης, φαίνεται να μην είναι στις προθέσεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, γι` αυτό και δεν χάνουν ευκαιρία να υπονομεύουν αυτό τον αγώνα.
Δεν διστάζουν, στις συνεδριάσεις των οργάνων, να ψηφίζουν «επαναστατικά» αλλά στην πράξη να δρουν υπονομευτικά.
Αντί να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση μαζικών Γενικών συνελεύσεων, βοηθώντας με κάθε τρόπο τα πρωτοβάθμια Σωματεία, αρκούνται μόνο στην αποστολή fax.
Οι περιοδείες έχουν χαρακτήρα διεκπεραίωσης, δεν συμβάλλουν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, αλλά γίνονται με άλλες σκοπιμότητες.
Στο τέλος, «ζητάνε και τα ρέστα» από τούς εργαζόμενους και τούς εγκαλούν που δεν συμμετέχουν σε αγώνες που οι ίδιοι έχουν ήδη υπονομεύσει !
Οι δυνάμεις τής Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.), θα αγωνιστούν με περισσότερη ένταση και αποφασιστικότητα μαζί με ολόκληρο το Λαϊκό κίνημα, για την Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.
Το Μ.Ε.Τ.Α. Υγειονομικών θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε οι κινητοποήσεις της ΠΟΕΔΗΝ όχι απλά να εξαγγέλονται,αλλά να προετοιμάζονται και να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο, που να διασφαλίζεται η μαζικότητα και η αποτελεσματικότητά τους. Μονο τότε συσπειρώνονται οι εργαζόμενοι γύρω από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία. Σε αντίθετη περίπτωση, κυριαρχεί η αποσυσπείρωση, η απογοήτευση και οδηγούμαστε στο «κάψιμο» των μορφών πάλης και των κινητοποιήσεων.
Η αλλαγή των συσχετισμών στις Διοικήσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην ΠΟΕΔΗΝ, είναι όρος και προϋπόθεση για να αλλάξει κατεύθυνση το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να παίξει το ρόλο του σαν υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως εκφράστηκε τα τελευταία χρόνια μέσα στους χώρους δουλειάς πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο/νη.
Η ανοιχτή ή καμουφλαρισμένη στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών, η ρουσφετολογία, οι εκβιασμοί, ο παραγοντισμός κ.τ.λ πρέπει να περάσουν ανεπιστρεπτί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τέλος, το Μ.Ε.Τ.Α. Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους στη Δημόσια υγεία να συμμετέχουν και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ για τις 1 και 2 Οκτώβρη:

Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. συλλαλητήρια στις πόλεις της περιφέρειας, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, 24ωρη Απεργία και συγκέντρωση στις 12 μ. στο Υπουργείο Υγείας.

ή εμείς ή αυτοί   –   εδώ και τώρα Ανατροπή

Μ.Ε.Τ.Α. Υγειονομικών

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: