Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών: «Αιμορραγεί» από νέους γιατρούς η Ελλάδα.

3e96d38302447f1cf99d475dfb5c308d_XL
Χωρίς τέλος αποδεικνύεται η φυγή των νέων γιατρών στο εξωτερικό, καθώς επιλέγουν τη μετανάστευση από την αβεβαιότητα της ελληνικής πραγματικότητας.

Από τη μια η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων, οι μεγάλες μειώσεις των μισθών, οι απλήρωτες εφημερίες, οι κακές συνθήκες εργασίας και το αβέβαιο εργασιακό μέλλον ακόμη και στην ΠΦΥ, και από την άλλη ο «κακοπληρωτής» ΕΟΠΥΥ διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα εχθρικό επαγγελματικό περιβάλλον για τους νέους γιατρούς.

Αποτέλεσμα, πολλοί εξ αυτών να παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού, με ιδιαίτερη προτίμηση τη Γερμανία.

Όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου οι γιατροί του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών, τα τελευταία 6 χρόνια, σχεδόν 7.340 γιατροί κατέφυγαν στο εξωτερικό. Μάλιστα, τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από τους μισούς γιατρούς που μεταναστεύουν είναι ειδικευμένοι.

Την ανάγκη ύπαρξης Υγειονομικού Χάρτη υπογράμμισε ο Π. Ψυχάρης, πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) Αττικής. «Βασική αρχή είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και παράλληλα η πρόσβαση όλων των κατοίκων στο ΕΣΥ», δήλωσε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ιδιαίτερα σοβαρό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με βιβλιάριο απορίας, οι οποίοι υποβάλλονται στην απίστευτη ταλαιπωρία να αναζητούν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο τα φάρμακά τους.

Την ίδια ώρα, τα καθηλωμένα επί δεκαετίες τιμολόγια και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και τους εργαστηριακούς γιατρούς, με στόχο, όπως τόνισαν, να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι όμιλοι.

Πηγή: Virus.com.gr

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: