Την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας στη χώρα μας και την καθολική πρόσβαση των κατοίκων της στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αλλά και την ανατροπή των συντηρητικών συσχετισμών στους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), επιζητούν να επιτύχουν τα ψηφοδέλτια του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών, τα οποία συμμετέχουν αύριο και μεθαύριο στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών των Δ.Σ. των ιατρικών συλλόγων.

Τα στελέχη του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι «τα νοσοκομεία καταρρέουν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Η μεγάλη μείωση μισθών, οι απλήρωτες εφημερίες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και οι συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας καθιστούν ηρωισμό την ευσυνείδητη άσκηση του καθήκοντος να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της εξαθλίωσης της κοινωνίας, των συσσωρευμένων χρεών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων και της αδηφάγας επέλασης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ η άδικη φορολογική πολιτική καθιστά προβληματική την επιβίωσή τους. Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ έζησαν την αδίστακτη επίθεση του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης στα εργασιακά τους δικαιώματα με αποτέλεσμα 3.000 να βρίσκονται απολυμένοι και οι υπόλοιποι με επισφαλές εργασιακό μέλλον. Οι γιατροί που εργάζονται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας αντιμετωπίζουν εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας και αμοιβών. Οι νέοι γιατροί αντιμετωπίζουν την προοπτική της ανεργίας και η μαζική μετανάστευση αποτελεί τη ζοφερή πραγματικότητα για τους ιδίους, τις οικογένειές τους και την ελληνική κοινωνία».