Ειδήσεις εν συντομία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πηγή: Avgi.gr

Να μην αποδυναμωθούν «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ»

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην υποβάθμιση του «Σισμανόγλειου» και του «Αμαλία Φλέμινγκ» εξέφρασε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας μετά από περιοδεία στα νοσοκομεία κλιμακίου στο οποίο συμμετείχε η βουλευτής Μαρία Μπόλαρη, μέλη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων και Μελισσίων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών σχημάτων «Πεντέλη εν Δράσει» και «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού».

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη των Δ.Σ. των σωματείων του «Σισμανογλείου» και του «Αμαλία Φλέμινγκ»: «Οι εργαζόμενοι αυτών των νοσοκομείων βρίσκονται εδώ και καιρό αντιμέτωποι με τις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και αποψιλώνουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και πόρους. Πολιτικές που χρησιμοποιούν προσχηματικά την ορολογία του εξορθολογισμού των δαπανών για να νομιμοποιήσουν απολύσεις και να καταργήσουν σημαντικές μονάδες και απαραίτητες οργανικές θέσεις, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, η οποία διασώζεται από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

 Ετοιμάζουν συγχώνευση νοσοκομείων στη Λάρισα

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη στη Λάρισα, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας τονίζει μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζεται πυρετωδώς η πλήρης συγχώνευση των δύο δημόσιων νοσοκομείων της Λάρισας, ουσιαστικά δηλαδή η κατάργηση του γενικού νοσοκομείου της πόλης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 1/1/2015. Για να πεισθεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πολλά, στις νοσοκομειακές κλίνες που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού υπολογίζονται πια από το υπουργείο και οι κλίνες των ιδιωτικών νοσοκομείων. Στις καταγγελίες των σωματείων των γιατρών και των υγειονομικών, ότι προωθείται μέσα από τη διάλυση του δημόσιου συστήματος, η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η κυβερνητική απάντηση είναι ότι πρόκειται για ψεύδη και ‘λαϊκισμό'».

Εγκαθιδρύουν το σκληρότερο κομματικό κράτος

«Η κυβέρνηση εγκαθιδρύει και στον χώρο της Υγείας το πιο σκληρό κομματικό κράτος των τελευταίων δεκαετιών» καταγγέλλει η ΕΕΚΕ Υγείας και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι με τους νέους οργανισμούς των υπουργείων και τις μεταβατικές διατάξεις του Ν. 4275/2014 «οργανικές μονάδες με κρίσιμο κοινωνικό ρόλο καταργούνται ή συρρικνώνονται, άνθρωποι που δεν είναι της αρεσκείας της πολιτικής ηγεσίας απομακρύνονται με δυσμενείς μεταθέσεις ή υποβιβάζονται και όσοι ασμένως συνεργάζονται στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις παρανομίες επιβραβεύονται με θέσεις ευθύνης».

Επισημαίνοντας πόσες και ποιες κρίσιμες διευθύνσεις καταργούνται ή συγχωνεύονται, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας ξεκινάει και τελειώνει από την απαξίωση των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη για την οργάνωση και τον στρατηγικό σχεδιασμό. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, που εδώ και χρόνια ασθμαίνουν πληττόμενες από την υποστελέχωση και την κακή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, αντιμετωπίζουν καθημερινά και την αφόρητη πίεση των υπουργικών γραφείων για ρουσφέτια, διευκολύνσεις και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Όσοι αντιστέκονται στις παράλογες, αντεργατικές και αντιλαϊκές απαιτήσεις των κυβερνητικών τιμωρούνται με καθαίρεση από τις θέσεις ευθύνης και δυσμενείς μετακινήσεις».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: