Περίθαλψη για όλους, τέλος!

ΨΑΛΙΔΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΡΑΦΙΚΟΠηγή: Avgi.gr

Την ισοπέδωση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης με την εξατομίκευση των συντάξεων και των παροχών υγείας προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ανοίγοντας επισήμως τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο δημοσίως «δεν συζητά», αλλά στο παρασκήνιο προωθεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα.

Εισάγοντας μια πρωτοφανή και ακραία ταξική λογική, ο Ρ. Σπυρόπουλος διερωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές», για να υποστηρίξει, ακολούθως, την ανάγκη ύπαρξης ενός πλήρως ανταποδοτικού συστήματος τόσο ως προς τις συντάξεις όσο και ως προς τις παροχές υγείας (εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα). Βεβαίως επανέλαβε τα περί νέου συστήματος «τριών πυλώνων», σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει τις ελάχιστες εγγυήσεις για όλους και οι δύο άλλοι καταλαμβάνονται ουσιαστικά από την ιδιωτική ασφάλιση.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις Σπυρόπουλου περί παροχών υγείας ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι υπάλληλοι της, πρώτα διαλύουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και τις δημόσιες δομές υγείας και μετά εκβιάζουν και ετοιμάζουν το έδαφος για πλήρη επικράτηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για να έχουν αξιοπρεπείς παροχές υγείας αυτοί που έχουν να πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή που φτωχοποιούν την κοινωνία και εκτοξεύουν την ανεργία και την υποαπασχόληση στα ύψη, έρχονται να αποκλείσουν ουσιαστικά τους φτωχούς, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους από την δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.
Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως εκφράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι σαφής.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό – έως μηδενισμό για άνεργους, ανασφάλιστους και ειδικές κατηγορίες – της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.
Με την δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: