Νίκη του Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης. Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

1981815_10205663181929009_4884509820462439220_n

Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία για την φοίτηση των κρατούμενων φοιτητών, ύστερα από την μερική υπαναχώρηση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, αποδεχόμενος μέρος των προτάσεων που έγιναν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ώστε να δοθεί λύση στο αίτημα για εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού.

O Nίκος Ρωμανός σταμάτησε λίγο μετά, στην 31η ημέρα, την απεργία πείνας, που από σήμερα το πρωί είχε μετατραπεί και σε δίψας.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η λήξη της απεργίας πείνας από το Νίκο Ρωμανό, ήρθε ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής υποχώρησης, υπό το βάρος της τεράστιας λαϊκής πίεσης. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού και υπέρ των κινητοποιήσεων για τη δικαίωση του αγώνα του, παίζοντας έτσι καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση.

Η νίκη του Νίκου Ρωμανού και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα του, εντός κι εκτός Ελλάδος, είναι μια νίκη απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, είναι μια νίκη απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλλει, είναι μια νίκη όλων όσων δεν αντέχουμε πια να ζουμε στο φόβο και στην τρομοκρατία, όλων όσων έχουμε βαρεθεί το σκοτάδι.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο αγώνας σταματάει εδώ κι ότι δεν έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, ώστε να μη χρειάζεται κανενός η ζωή να φτάνει στην τελευταία ανάσα για τη διεκδίκηση των πιο θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

Ξέρουμε όμως πια ότι, με όπλο την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να νικάμε, ότι καμία κυβέρνηση – όσο ανάλγητη, όσο απάνθρωπη κι όσο αυταρχική – δεν μπορεί να νικήσει τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια.

Σήμερα γιορτάζουμε αυτή τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Το μάθημα, τώρα και πάντα, θα αρχίζει από Α. Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια!

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: