Παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ στα 67 έτη.

newego_large_t_1101_502395491412171740

Πηγή: ygeianet.gr

Βροχή οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο Βορίδη για το Παρατηρητήριο Άνοιας. Ανάμεσα στις τροπολογίες και η δίμηνη παράταση του Μνημονίου μέσω κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!

Με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χτες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ στα 67 έτη του βίου τους (κλικ εδώ).

Η τροπολογία σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση εξυπηρετεί την παραμονή κατά δύο επιπλέον χρόνια των γιατρών που συμπλήρωσαν ήδη τα 65 έτη, προκειμένου να μην αδειάσουν ολοσχερώς τα Νοσοκομεία από γιατρούς, μιας και την τελευταία τριετία αποχώρησαν συνταξιοδοτούμενοι 2.163 γιατροί χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη. Ούτε καν τις προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από εποχής Αβραμόπουλου δεν έχουν ολοκληρώσει οι άθλιοι!

Ο κ. Γρηγοράκος βέβαια δεν κόπτεται για προσλήψεις, αλλά για ρουσφέτια στον κύκλο των ημετέρων του, ρουσφέτια που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω του φαύλου νομοσχεδίου που κατέθεσε προ μηνός και τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει κι εκείνος δυνατότητα να νομοθετεί.

Είναι προκλητικό. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ΄ ανώτατο όριο, τουναντίον η χώρα μας θεσπίζει όριο τα 67, με αποτέλεσμα να κρατά στο ΕΣΥ το γερασμένο δυναμικό και να διώχνει στην ξενιτιά τους νέους γιατρούς.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενοι πως τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων, ούτε πεδίο κομματικών εκδουλεύσεων, αλλά φυτώρια γνώσης και μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: