«Μαλακώνει» και η Μέρκελ για Ελλάδα: Θα βρούμε λύση, πάντα βρίσκουμε…

«Η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση» ήταν η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΚΟΥΡΑΣΗ

Πηγή: Avgi.gr

Συγκεκριμένα η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι στις δύο όψεις του νομίσματος – αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

Από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δείχνει να κάνει ένα βήμα πίσω μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι αλλά και τη διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει βέβαια ότι είναι «πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις, επαναλαμβάνοντας πως εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».

«Ακούμε από την Ελλάδα ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την αρχή της κρίσης έλεγα πάντα ότι όλα όσα κάνουμε πολιτικά έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», σημείωσε η κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. «Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχολίασε ότι «δεν πρέπει να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από το γεγονός ότι ως πολιτικοί χρειάζεται να θέσουμε το απαραίτητο πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη», ενώ πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ λαμβάνονται με απόλυτη ανεξαρτησία.

Επανέλαβε, πάντως, ότι είναι ανάγκη «να είμαστε πιο αυστηροί στον τρόπο που ενεργούμε και να μην μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε χρόνο και να μην κάνουμε τις δομικές μεταρρυθμίσεις» και σημείωσε ότι αυτή την εποχή υπάρχει τόση ρευστότητα που οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να μείνουν εντός των ορίων για το έλλειμμα πολύ ευκολότερα.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: