Σούλτς: Είμαι ευγνώμων για τον ειλικρινή διάλογο.

2234964

Πηγή: koutipandoras.gr

Δύο ώρες διήρκησε η συζήτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ Σουλτς. Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του χαρακτήρισε το Μάρτιν Σουλτς ως έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας και πρόσθεσε “ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού  κοινοβουλίου έχει πολλές φορές αποδείξει ότι εκπροσωπήσει επάξια τον δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ”. Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σούλτς τόνισε πως θεωρεί θετικό που η Αθήνα θα επιδιώξει κοινή λύση στο πλαίσιο της ΕΕ.
Η συζήτηση όπως δήλωσαν και οι δύο άντρες ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κοινός στόχος να βρεθεί συνολική ευρωπαϊκή λύση μέσα από διαβούλευση και οτι η νέα κυβέρνηση εγγυάται την σταθερότητα .Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης  πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, καθώς και για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Ευγνώμων δήλωσε μεταξύ άλλων στην δική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς για την ειλικρινή συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κάτι που σπάνια συμβαίνει στις διπλωματικές συζητήσεις, όπως επεσήμανε, «μιας και όταν λένε ότι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση το λένε για να πουν συνήθως ότι διαφώνησαν».
Επεσήμανε επίσης ότι η ΕΕ συμφωνεί με τον σχεδιασμό της Ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή και θα συνδράμει την Αθήνα πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να νικηθεί η κοινωνική αδικία.
Αναφέρθηκε επίσης στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μόνο η συνεισφορά της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και της σύγχρονης με τον αγώνα κατά της δικτατορίας κατά την διάρκεια του οποίου πολλοί από την αριστερά έδωσαν την ζωή τους μαζί βέβαια με ανθρώπους άλλων παρατάξεων.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: