Στήριξη στην κυβέρνηση της αριστεράς.

111-Red-FlagsΠηγή: Anupotaktos.gr
Συντάκτης «Κ.Σ.Έκτωρ»

Πρέπει κανείς να είναι μικρόψυχος ή κομπλεξικός ώστε παρότι ανήκοντας στον ευρύ χώρο της αριστεράς να μην χαρεί βλέποντας τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν νικηφόρες παντού στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Πολλοί ασκήσαμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό, κυρίως τον τελευταίο καιρό, από πολλές και διαφορετικές οπτικές κι αφετηρίες ο καθένας. Αναρωτιόμασταν στο μεταξύ αν την εμφανή στροφή στο κέντρο την είχε κάνει με το λανθασμένο κατ’ εμέ σκεπτικό για λόγους τακτικής ή αν έχει αποκτήσει πράγματι άλλη ταυτότητα ύστερα και από την προσχώρηση άλλων στελεχών.

Οι τελευταίες μέρες όμως πριν τις εκλογές, όπου πια είχε γίνει ξεκάθαρη η νίκη, αλλά και η πρώτη μέρα της αριστερής κυβέρνησης έδειξαν κάτι τελείως διαφορετικό.

Η μέχρι τώρα κριτική που ασκούσαμε αφορούσε την στροφή που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα με στρογγυλεύσεις στο λόγο του, μισόλογα και άνοιγμα σε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κάναμε κριτική λοιπόν, τονίζοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν είναι καν ούτε όσο αριστερό ήταν το ΠΑΣΟΚ του 81». Είναι όμως περισσότερο.

Διότι ποτέ στην Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν είχε κερδίσει τις εκλογές κόμμα προερχόμενο από την ιστορική, την παραδοσιακή αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνασπισμός των ριζοσπαστικών και κομμουνιστικών δυνάμεων, με τις καταβολές στο ΚΚΕ εσωτερικού και την διαδρομή του είναι αυτή η αριστερά.

Ποτέ πριν στην Ελλάδα δεν ανέμισαν νικηφόρα οι κόκκινες σημαίες. Ποτέ πριν νικηφόρα συγκέντρωση δεν έγινε με σφυροδρέπανα και σημαίες του Τσε Γκεβάρα.

Ποτέ πριν δεν τραγουδήθηκε ο ύμνος του ΕΑΜ, δεν αποτάθηκε φόρος τιμής στον ΕΛΑΣ και τους πεσόντες αγωνιστές. Ποτέ πριν δεν υπήρχε τέτοια αλληλεγγύη από ριζοσπαστικές οργανώσεις και κυβερνήσεις του εξωτερικού.

Με την πρώτη μέρα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης ο σύντροφος πρωθυπουργός έδειξε ότι θα κάνει όσα προβλέπει το πρόγραμμα και περισσότερα. Αυτό μένει να το δούμε.

Κάναμε πολύ κριτική όλο αυτό τον καιρό. Ας δώσουμε τώρα μία ευκαιρία.

Ο Τσίπρας κοιτά σήμερα την ιστορία. Έχει όλη τη δύναμη να κάνει κάτι μεγάλο. Ίσως όχι την ανατροπή του καπιταλισμού, αλλά κάτι σπουδαίο και καλό για τον τόπο, που θα φέρει το λαό και τη χώρα σε καλύτερη θέση.

Ο κόσμος δεν αλλάζει με ροδοπέταλα. Έχει όμως σήμερα την ευκαιρία και την ελπίδα να γίνει λίγο καλύτερος.

Καλή τύχη !

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: