Γιώργος Βήχας: «Μιλάνε κάποιοι από το Ποτάμι, που δεν άρθρωσαν λέξη 4 χρόνια τώρα»

Πού ήταν ο κύριος Θεοδωράκης όταν πέθαιναν ανασφάλιστοι πολίτες; αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Βήχας, μέλος Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπεύθυνου για την δημόσια υγεία, κ. Λιαρόπουλου, του Ποταμιού, που στρέφεται ενάντια της νέας διοίκησης του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι αλλά και οι ανασφάλιστοι πολίτες.

nosokomeia1

 

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Βήχα:

Αλγεινή  εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του υπεύθυνου για την δημόσια υγεία, κ. Λιαρόπουλου, του Ποταμιού, που στρέφεται ενάντια της νέας διοίκησης του Υπουργείου Υγείας γιατί ανέφεραν ότι θα καταργηθούν άμεσα τα 5 ευρώ εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι αλλά και οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Ο κος Λιαρόπουλος υπερασπίζεται δύο μέτρα που επέβαλε ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας της ΝΔ.  Δύο μέτρα που βοήθησαν στο να αποκλειστούν χιλιάδες, από τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών, από τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και από την απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία.  Πού ήταν ο κύριος Θεοδωράκης όταν πέθαιναν ανασφάλιστοι πολίτες;  Λέξη δεν ακούσαμε πουθενά από μέρους του τα τελευταία 4 χρόνια.  Μάλιστα ο κος Λιαρόπουλος σε ρεπορτάζ του BBC από το καλοκαίρι του 2013 μιλούσε για την άμεση ανάγκη αύξησης των κονδυλίων κατά 500 εκ. ευρώ, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη. Τι άλλαξε κ. Λιαρόπουλε από τότε;

Ας απαντήσει το Ποτάμι, πρέπει ή δεν πρέπει να βοηθηθούν οι 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και όσοι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν την συμμετοχή τους σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις;  Έχει κάτι να πει ο κος Λιαρόπουλος για την πραγματική αξία της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων πολιτών σε φάρμακα που μπορεί να αγγίξει και το +70%, λόγω των μνημονιακών νόμων που πέρασε ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ή απλά υπερασπίζεται αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξαθλίωσαν χιλιάδες συμπολιτών μας;

Advertisements
 1. #1 by sagkana on 30 Ιανουαρίου 2015 - 8:16 μμ

  Επιτροπή Σοφών για αναθεώρηση του Μνημονίου στην υγεία και τις αλλαγές στο ΕΣΥ

  11 Ιανουαρίου 2011 10:35 pm Κατηγορίες: Δημοσιεύματα 323 Επισκέψεις A+ / A-
  Ανεξάρτητη Επιτροπή Ειδικών υπό τον Ηλία Μόσιαλο, σε ζητήματα πολιτικών υγείας, συνέστησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

  Έργο της νέας Επιτροπής «Σοφών» -πολλά από τα μέλη της συμμετείχαν και σε προηγούμενες ανάλογες επιτροπές – είναι η σύνταξη προτάσεων προς το υπουργείο Υγείας και την τρόικα για την αναθεώρηση του Μονημονίου επί της Υγείας και η κατάθεση – έως τον Μάιο – λεπτομερούς έκθεσης για μια συνολική μεταρρύθμιση του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού συστήματος υγείας με στόχο τη βελτίωση της επάρκειας και της αποτελεσματικότητάς του.

  Τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών για την Υγεία:

  1) Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ.

  2) Γιώργος Κρεατσάς, καθηγητής γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

  3) Ανδρέας Μαργιωρής, Καθηγητής Κλινικής Χημείας και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, πρώην Καθηγητής της Ιατρικής στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.

  3) Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Miami.

  4) Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της ΕΣΔΥ, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Warwick.

  5)Λυκούργος Λιαρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ για θέματα Υγείας.

  6) Εύη Χατζηανδρέου, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, ειδικός σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας κ Άννας Διαμαντοπούλου.

  7)Γιάννης Μπολέτης, Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο, πρώην επιμελητής του νοσοκομείου Sheffield.

  9) Άρτεμις Τσικνιά, οφθαλμίατρος, ελεύθερος επαγγελματίας

  10) Γιάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

  11) Γιάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Αρμοδιότητες ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών σε ζητήματα πολιτικών υγείας

  Η ανεξάρτητη επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποχρεούται:

  Το Μάρτιο του 2011 να παραδώσει ένα πόρισμα με την αρχική αξιολόγηση των δράσεων σε πολιτικές που έχουν μέχρι τότε εφαρμοστεί και να προτείνει βελτιωτικές κινήσεις εφόσον κριθεί απαραίτητο, στο τέλος του Μαΐου του 2011 να παραδώσει το τελικό της πόρισμα στο οποίο θα αποτιμά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι εκείνη τη στιγμή ενώ, θα παρουσιάζει προτάσεις στα ακόλουθα θέματα:

  1. Ενοποιημένη διακυβέρνηση του συστήματος υγείας

  2. Χρηματοδότηση του συστήματος υγείας: άντληση εσόδων, συλλογή οφειλών και ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Οργανισμών

  3. Εναρμόνιση των πακέτων υγείας για τους δικαιούχους όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών

  4. Παροχή υπηρεσιών και κινήτρων στους παρόχους αυτών με στόχο

  • Τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων παροχής υγείας

  • Την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ειδικών ιατρών και νοσοκομειακής περίθαλψης

  • Την αποτελεσματικότητα των νοσοκομειακών υπηρεσιών

  • Την φαρμακευτική κατανάλωση

  • Τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

  5. Προτεραιότητες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας με στόχο την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη ασθενειών

  6. Συλλογή δεδομένων και αξιολ! όγηση των τεχνολογιών της υγείας

  7. Μηχανισμοί ελέγχου των δαπανών

  Το πόρισμα της επιτροπής θα περιλαμβάνει ποσοτικούς στόχους στους προηγούμενους τομείς με απώτερο σκοπό να συνεισφέρει στη διατήρηση της δημόσιας δαπάνης για την υγεία σε ποσοστό του ΑΕΠ μικρότερο του 6% ετησίως.

  Πηγή: http://www.healthview.gr/node/27662

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: