Εργαζόμενοι «Αττικού»: Κουρουπλή, βάλε στη θέση του τον Παπαρούπα, το συνυπεύθυνο της καταστροφής στην Υγεία.

paparoupas_dioikitis_ype

Πηγή: erfasianet.gr

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Αθανάσιο Παπαρούπα, για την απαράδεκτη ενέργειά του να ζητήσει με έγγραφό του την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ενάντια στους εκπροσώπους των υπηρεσιακών ιατρικών φορέων του νοσοκομείου Νίκαιας, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τον συνάδελφο Πάνο Παπανικολάου (αιρετό εκπρόσωπο των ιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου, μέλος των ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ) επειδή αναφέρθηκαν στις επικίνδυνες συνθήκες της γενικής εφημερίας στις 30/01/15, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Ενημερώνουμε ότι τα ίδια χάλια σχετικά με τον αξονικό τομογράφο αλλά και τη συνολική λειτουργία της γενικής εφημερίας (ράντζα, πολύωρη αναμονή κλπ) υπάρχουν εδώ και μήνες, και στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο. Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και τα ρέστα! Η κυβέρνηση, υπουργοί, διοικητές και ΔΥΠεάρχες και η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους όλα αυτά τα χρόνια, έφερε τα νοσοκομεία στο χείλος της καταστροφής.

Δεν αντέχουμε άλλο!

– Απαιτούμε άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τώρα διορισμούς μόνιμου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, τραυματιοφορέων, τεχνολόγων, διοικητικών) για τις άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων. Τώρα να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τον δημόσιο προϋπολογισμό για φάρμακα, επισκευή όλων των ιατροτεχνολογικών υποδομών και μηχανημάτων, που είναι σε κατάσταση διάλυσης, άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και χειρουργείου. Τώρα, να ανοίξουν σε πλήρη λειτουργία τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας που έκλεισαν (συνεφημέρευση ζητά εδώ και χρόνια το ΑΤΤΙΚΟ) για να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων στα νοσοκομεία.

– Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου από τον κ. Παπαρούπα. Δεν περνάει η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους.

– Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τον ανακαλέσει άμεσα στην τάξη. Δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα, ούτε θα ανεχτούμε άλλες κωλοτούμπες!

Advertisements
  1. #1 by Αλεξάνδρα Μουσταφίδου on 9 Φεβρουαρίου 2015 - 6:22 μμ

    Ωραίο το άρθρο. Ενδεικτικό παράδειγμα, όταν έκανα την πρακτική μου άσκηση ως νοσηλεύτρια στο Π.Γ.Ν. Αττικόν, ήμουν μάρτυρας στο εξής περιστατικό: η κλινική στην οποία βρισκόμουν δέχτηκε τηλεφώνημα από μια άλλη κλινική του ίδιου νοσοκομείου η οποία τους ζήταγε μια «δανεική» νοσηλεύτρια για να βγει η βάρδια τους… και αυτό το 2009. Αναλογιστείτε τώρα στο 2015 πόσο πολύ έχουν εκτοξευθεί αυτές οι ελλείψεις και τι αντίκτυπο έχουνε στους ασθενείς και στην ψυχολογία των εργαζομένων. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μια άνεργη νοσηλεύτρια. Αλεξάνδρα Μουσταφίδου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: