Υπoυργείο Υγείας: Παράταση της θητείας των ειδικευόμενων στο ΕΣΥ.

Νωρίτερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κάλεσε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει για ένα εξάμηνο ακόμα την παράταση των ειδικευόμενων σε τμήματα που δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι εν αναμονή στη λίστα.

nosokomeia343

Πηγή: Left.gr

Την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών ακόμα και όταν λαμβάνουν τον τίτλο της ειδικότητας αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Νωρίτερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατήγγειλε ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση απειλούσε την λειτουργία των νοσοκομείων και κάλεσε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει για ένα εξάμηνο ακόμα την παράταση των ειδικευόμενων σε τμήματα που δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι εν αναμονή στη λίστα και δεν είναι καλυμμένο το 70% των θέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «ιατροί που έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο εκπαίδευσής τους και παραμένουν με παράταση της σύμβασής τους στην οργανική τους θέση, δύνανται να παραμείνουν μέχρι την ημερομηνία της λήξης της σύμβασής τους και στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της παράτασής τους έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας».

Επίσης, «ιατρός που συμπληρώνει το πρώτο εξάμηνο της παράτασης παραμονής του και επιθυμεί την έγκριση της αίτησής του για παράταση παραμονής ενός εξαμήνου ακόμη, υποχρεούται να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση που να δηλώνει ότι δεν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας».

Σημειώνεται ότι η τροποποίηση έχει αναδρομική ισχύ από 14 Ιανουαρίου 2015.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: