Ανακοίνωση ΟΜ ΨΝΑ.

dafni-21

16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου, με κεντρικό σύνθημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, άνοιξε τον δρόμο για μια νέα εποχή. Μια εποχή ελπίδας και τεράστιας προσπάθειας για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κοινωνικού κράτους, του σεβασμού των κοινοβουλευτικών θεσμών, της εθνικής και προσωπικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της οικονομικής ανάπτυξης, της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά. Στον κρίσιμο και δραματικά πληγέντα από τις μνημονιακές πολιτικές χώρο της ψυχικής υγείας η προσπάθεια για την αποκατάσταση είναι σημαντική, καθώς αυτές οι πολιτικές εκφράστηκαν με αδιαφορία και απαξίωση των ΑΝΑΓΚΩΝ και των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και μέσο τον εκφοβισμό και την απαξίωση των εργαζομένων.
ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Διοικητής Π. Θεοδωράκης με ΣΤΟΧΟ την βίαιη διάλυσή του, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συμφώνου χρηματοδότησης προσανατολισμένου στην «ιδιωτικοποίηση» της ψυχιατρικής περίθαλψης, λειτούργησε κατ’ εξοχήν με αυτό τον τρόπο:
• Μεταρρυθμιστικό Έργο του: Επιλεκτική μετακίνηση ψυχογηριατρικων ασθενών χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμοι κανόνες, σύμφωνα και με την διαπίστωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ασθενών.
• Εκφόβισε και τρομοκράτησε τους εργαζόμενους. Τους απαξίωσε για την ποιότητα της εργασίας τους από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στο Νοσοκομείο.
• Άφησε επί μακρόν άλυτα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα (διακομιδές ασθενών, έλλειψη νοσοκομειακού αυτοκινήτου πλην των ημερών ανοικτής εφημερίας, καμία ενέργεια για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, θέτοντας σε κίνδυνο τις ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ και την ασφάλεια των εργαζομένων).
• «Απαξίωσε» θεσμικές λειτουργίες και πρόσωπα του Νοσοκομείου (διευθύνσεις υπηρεσιών, παρακάμπτοντας την ιεραρχία με κατ’ ανάθεση στελέχη υπηρεσιών από «πρόθυμους» συνεργάτες με σκοπό την διάλυση του Νοσοκομείου, αδράνεια στην προκήρυξη εκλογών για το Επιστημονικό Συμβούλιο) αγνοώντας τα και υποκαθιστώντας τα. Λειτούργησε όχι ως Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά ως μια υπερθεσμική αρχή με συγκεκριμένη αποστολή.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμενοι καθημερινά πέραν των ορίων τους να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης, δεν μπορούν να ανεχτούν πλέον αυτό τον τρόπο και το ύφος άσκησης Διοίκησης και την καταρράκωση της αξιοπρέπειάς τους. Δίνουν μια μοναδική, αγωνιστική και Δημοκρατική απάντηση που είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: