Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου «Σωτηρία».

sotiria-apergia

 

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία ο υπουργός υγείας, σε λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σπεύδει να υλοποιήσει αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης και να λειτουργεί με πρακτικές του αλήστου μνήμης μνημονιακού καθεστώτος.

Αντί ο κος υπουργός να ασχοληθεί και να προωθήσει επείγοντα θέματα του νοσοκομείου μας για την υγεία του ελληνικού λαού, όπως η κατάργηση του 5ευρω, ο προϋπολογισμός και ο οργανισμός του νοσοκομείου, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών και οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού, η ασφαλής λειτουργία των διατομεακών τμημάτων, η ασφαλής και νόμιμη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), η ανακαίνιση κλινικών και χειρουργικού περιπτέρου, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλώσιμων, η επισκευή του βρεφονηπιακού σταθμού, έσπευσε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο και διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας της Αρχιεπισκοπής (κ.Θ.Χαμάλη), προκειμένου να τους παραχωρήσει ένα κτήριο του νοσοκομείου μας (έγγρ.αρ.πρωτ. 603/2015), υλοποιώντας τα σχέδια του Βορίδη (έγγρ.αρ.πρωτ. 2683/2014).

Συγκεκριμένα να παραχωρηθεί το Σπηλιοπούλειο κτήριο του νοσοκομείου μας στην Αρχιεπισκοπή για «την ίδρυση και λειτουργία ξενώνα νοσηλευτικής φροντίδας και ανακουφιστικής αγωγής ασθενών, σε συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με την μονάδα ανακουφιστικής αγωγής της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ» (ίδρυμα Τζένη Καρέζη). Πότε πρόλαβε ο υπουργός να ενημερωθεί και να αποφασίσει σε λιγότερο από 20 μέρες από τον διορισμό του;

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, με αυτά τα δεδομένα, πήρε ομόφωνη απόφαση ότι δεν θα επιτρέψει καμία παραχώρηση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε και άλλο τη συρρίκνωση του νοσοκομείου μας. Δεχόμαστε οποιαδήποτε παρέμβαση και δομή που θα είναι ενταγμένη στον οργανισμό και θα προωθεί τον δημόσιο χαρακτήρα του. Την απόφασή μας αυτή την ανακοινώσαμε στον υπουργό, όταν τον επισκεφτήκαμε στις 2 Μάρτη 2015. Παρά τις διαβεβαιώσεις του να μην ανησυχούμε και ότι θα το ξανασυζητήσουμε, μαθαίνουμε από τον μνημονιακό διοικητή του νοσοκομείου, ότι έχει ανοιχτή γραμμή τόσο με τον υπουργό όσο και με τον Γ.Γ. κ. Κοκκινάκη, δηλώνοντάς μας μάλιστα ότι θα εκδώσει απόφαση το ΔΣ στις 20 Μάρτη και ότι ο υπουργός «δεν εκβιάζεται». Το θέμα από ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε εξέλιξη μετά μάλιστα και από την χθεσινή (6-3-2015) επίσκεψη στο νοσοκομείο του δ/ντή της τεχνικής υπηρεσίας της Αρχιεπισκοπής.

Σύντροφοι, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, το ΔΣ του συλλόγου, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε πικρή πείρα από τέτοιες μεθοδεύσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε και τελικά παραχωρήθηκε μεγάλη έκταση μαζί με ολόκληρη κλινική στο ΙΙΒΕΕΑ της Ακαδημίας Αθηνών, παρά τις αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και εξώδικα, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη και την αλήστου μνήμης διοικήτρια Καρρά. Προεκλογικά είχαμε ενημερώσει με στοιχεία συντρόφους που είναι τώρα σε άλλα αξιώματα, για τα συσσωρευμένα προβλήματα, για τις παράνομες μεθοδεύσεις και τα οικονομικά σκάνδαλα στο νοσοκομείο μας. Το μνημονιακό κατεστημένο δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάτι, ούτε και να πάρουν απάντηση από επερώτηση που έκαναν στη Βουλή. Είναι τώρα πια καιρός να ασχοληθούν και να τα διερευνήσουν, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!

Η πληροφόρηση σύντροφοι δεν παίρνεται από το διορισμένο μνημονιακό κατεστημένο και τα φερέφωνά του. Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και στοιχεία έχει και απόψεις. Είμαστε έτοιμοι να τα επαναφέρουμε ένα προς ένα.
Απαιτούμε να ακουστούμε προκειμένου να στηρίξουμε το κυβερνητικό έργο προς όφελος του Ελληνικού Λαού!

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: