Διαδήλωση στη Φρανκφούρτη: Όχι στο ΕΚΤρωμα της λιτότητας, η Ελλάδα δεν είναι μόνη!

Χωρίς τίτλο1426671645

Με μεγάλη διαδήλωση την Τετάρτη το μεσημέρι εξελίσσονται στη Φρανκφούρτη, την χρηματοπιστωτική «Μέκκα» της Γερμανίας, οι εκδηλώσεις εναντίον της λιτότητας, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το κίνημα Blockupy, αριστερές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς. Γεμάτη από αστυνομικά «μπλόκα» είναι η Φρανκφούρτη, αλλά στην πόλη έχει συρρεύσει πλήθος ανθρώπων, αποφασισμένων να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και προερχόμενων από διάφορες γερμανικές πόλεις.

Άκρως ενδιαφέρον είναι αυτό που τόνισε μιλώντας στο «www.stokokkino.gr» ο Κώστας Παπουτσάκης, ο οποίος ζει στη Γερμανία, είναι μέλος του «Die Linke » και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις:

«Οι μέτοχοι του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης δεν δείχνουν εχθρική διάθεση απέναντι στις εκδηλώσεις εναντίον της λιτότητας κι αυτό αντανακλάται στη στάση του ραδιοφώνου της πόλης. Είναι πολλοί οι μέτοχοι που δυσφορούν με τη γραμμή την οποία χαράσσει η ΕΚΤ για τα ευρωπαϊκά θέματα, θεωρώντας ότι αυτή εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης».

Νωρίτερα, την Τετάρτη, σημειώθηκαν στη Φρανκφούρτη επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία έκανε και χρήση χημικών. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 350 προσαγωγές, σε μία προφανή προσπάθεια να εκφοβίσουν και να μειώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, την μαζικότητα των εκδηλώσεων.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σκανδαλώδης», σχολίασε ο Φρέντερικ Βέστερ, ένας εκ των εκπροσώπων του κινήματος που στρέφεται εναντίον της λιτότητας. Και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε αυτήν την άκρως ‘γερμανική’ αντιμετώπιση των κοινωνικών κινημάτων να μας τρομοκρατήσει. Καλούμε όλον τον κόσμο να διαδηλώσει μαζί μας, στους δρόμους της Φρανκφούρτης».

Στη γερμανική πόλη καιροφυλακτούν περίπου 10.000 αστυνομικοί και δυο τουλάχιστον αστυνομικά οχήματα με «κανόνια» ρίψης νερού βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ήδη οι εκπρόσωποι του κινήματος θεωρούν «σημαντική νίκη» το γεγονός ότι η ΕΚΤ αναγκάστηκε  να αναπροσαρμόσει την τελετή των εγκαινίων, καταλήγοντας σε ένα «πάρτι» μικρότερο  εκείνου που αρχικά σχεδίαζε.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: