Πρωτομαγιά 2015: Συνεχίζουμε τους αγώνες, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

meta-kokkino-kitrino2

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε/Ε) του ΜΕΤΑ στη συνεδρίασή της, την Τρίτη στις 17 Μαρτίου ασχολήθηκε με την προετοιμασία του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατέληξε στα παρακάτω:

1. Οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης, παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.  Ιδιαίτερα σήμερα που το κεφάλαιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι με όχημα τους κυρίαρχους κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ επιχειρούν να πνίξουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, να επιζητούν και να αγωνίζονται για να αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της χώρας.

2. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευση, την μνημονιακή λαίλαπα, την πολιτική της λιτότητας και τη βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

3. Δεν αναθέτουμε, δεν παροπλιζόμαστε, αξιοποιούμε τις πολιτικές αλλαγές στη χώρα μας, για να διεκδικήσουμε τον αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, για πραγματικές συνδικαλιστικές ελευθερίες, για συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς, για να τερματιστεί η μάστιγα της ανεργίας και της αναδουλειάς, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ενοικίαση εργαζομένων και το δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.

Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ καλεί επίσης όλες τις νομαρχιακές και κλαδικές του επιτροπές να συμβάλλουν ώστε:

– Η προετοιμασία και ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να γίνει άμεσα υπόθεση όλων των συνδικάτων. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων της ΓΣΕΕ και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ να συζητήσουν την οργάνωση της φετινής Πρωτομαγιάς και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

– Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη πρωτομαγιάς επιδιώκουμε το ζωντάνεμα των σωματείων, την εμπλοκή και ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων, με πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και κινηματικών εκδηλώσεων στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς.

– Τη διοργάνωση ενωτικών, μαζικών και μαχητικών απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ καλεί τέλος όλες τις δυνάμεις του, να προετοιμάσουν και να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, να δώσουν αποφασιστικά και τολμηρά τη μάχη της ενότητας, της ανασυγκρότησης και του ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος για να βγει στο προσκήνιο η αξία του συνδικαλιστικού αγώνα, που παραμένει και σήμερα επίκαιρος και αναγκαίος, για να δώσουμε όλοι μαζί τη σκληρή ταξική και πολιτική μάχη της απεμπλοκής από τη μνημονιακή βαρβαρότητα με στόχο την κοινωνική απελευθέρωση.

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ  ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: