Τοποθέτηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσ. «Αλεξάνδρα» για την πολιτική μας στην Υγεία.

14002_332899223561630_5787608666069404756_n

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Αλεξάνδρα συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Μαρτίου και κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω τοποθέτηση για την πολιτική μας στην Υγεία:

Η ξεκάθαρη θέση αρχής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Υγεία «είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» και η δέσμευσή του ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα μιας κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας», δεν μπορούν να τίθενται σε αμφισβήτηση ή να καθυστερεί η υλοποίησή τους με την επίκληση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου να υλοποιήσουν, χωρίς παλινωδίες, τα επείγοντα και απολύτως βασικά μέτρα του διακηρυγμένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

Για να σταματήσει η καταστροφή, για να προχωρήσουμε στην επούλωση των πληγών και εν τέλει στην ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας.

Αυτά τα επείγοντα και απολύτως βασικά μέτρα θεωρούμε ότι είναι:

1. Αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας, τουλάχιστον στα επίπεδα του 2014, για να σώσουμε τα Νοσοκομεία, για να μην κλείσει καμία δομή, κανένα τμήμα, κανένα κρεβάτι στο ΕΣΥ.

Όπως οι μνημονιακές κυβερνήσεις φόρτωσαν «έκτακτα μέτρα» στις πλάτες του λαού, χωρίς κανένα ενδοιασμό, για να σώσουν τα κέρδη των ξένων και ντόπιων πατρώνων τους (εκποίηση δημόσιας περιουσίας, περικοπές μισθών και συντάξεων, χαράτσια, απολύσεις), με ανάλογα έκτακτα μέτρα χρειάζεται να απαντήσουμε τώρα κι εμείς για να σώσουμε την Δημόσια Υγεία:

Με την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, με χρήματα που θα βρεθούν από την άμεση φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, των μεγάλων περιουσιών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Με την, άνευ όρων και χρονοβόρων δικονομικών συμβιβασμών, αναστροφή των ιδιωτικοποιήσεων εξαιρετικά κερδοφόρων οργανισμών, όπως πχ ο ΟΠΑΠ, που ξεπουλήθηκαν κυριολεκτικά «έναντι πινακίου φακής». Διάθεση των κερδών τους σε κοινωνικές παροχές, όπως η Υγεία.
Με την επανάκτηση από το δημόσιο όλων των υποστηρικτικών λειτουργιών από τα δουλεμπορικά των εργολάβων, που κοστίζουν κατά 50% ακριβότερα από ό,τι θα στοίχιζε η μισθοδοσία του αντίστοιχου μόνιμου προσωπικού.
Με τον επαναπροσδιορισμό των τιμών και των συμβάσεων με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.
Με τον συγκεντρωτικό έλεγχο των προμηθειών από το υπουργείο Υγείας.
Και, κυρίως, με την παύση αποπληρωμής των ληστρικών τόκων και των χρεωλυσίων στους δανειστές «εταίρους».

2. Ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας, ασφαλισμένων ή μη, Ελλήνων ή μη, στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε. και της φιλοσοφίας «επιχειρηματικοποίησης» της Υγείας που εκφράζει.
Κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία και του 1 ευρώ ανά συνταγή.
Εξασφάλιση της δωρεάν προμήθειας φαρμάκων για τους ανασφάλιστους και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

3. Άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
Θεωρούμε απαράδεκτη την όποια σκέψη για δήθεν λύση του προβλήματος με διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας (μπλοκάκια, ειδικευόμενοι νοσηλευτές, voucher κλπ).

4. Άμεση αντικατάσταση των διοικήσεων των Νοσοκομείων, ΥΠΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ και κάθε Οργανισμού που σχετίζεται με την Υγεία.
Όχι στην παραμονή ή τον διορισμό όσων υπηρέτησαν το μνημονιακό καθεστώς, με την δικαιολογία ότι είναι ικανοί τεχνοκράτες και «ξέρουν τη δουλειά».
Να ανακληθούν άμεσα όποιοι τέτοιοι διορισμοί έγιναν ήδη.
Να σταματήσει ο αυταρχισμός, να φυσήξει άνεμος δημοκρατίας και ελπίδας στους χώρους δουλειάς.

5. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
Σταδιακή αποκατάσταση των βαριών μισθολογικών απωλειών, ξεκινώντας από τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ που επλήγησαν περισσότερο.

Όσον αφορά στην συνδικαλιστική παράταξη στην οποία συμμετέχουμε και στηρίζουμε, δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην δράση μας και κανένας «κυβερνητισμός», αλλά θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.
Θα συνεχίσουμε να ξεσκεπάζουμε την υποκριτική και όψιμη αντιμνημονιακή ρητορεία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και να καλούμε, με ειλικρίνεια, στην συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων στο δρόμο της ανατροπής των μνημονιακών υπολειμμάτων και του νεοφιλελευθερισμού.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: