Ανακοίνωση της ΟΜ Νοσοκομείου Αλεξάνδρα για τα συμβάντα στις Σκουριές.

skouries1428222203

Αθήνα 6 Απριλίου 2015

Τα χθεσινά απαράδεκτα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής, που καταγγέλθηκαν από την βουλευτή μας Κατερίνα Ιγγλέζη και στιγματίστηκαν από την εφημερίδα «Αυγή» και τον ρ/σ «Στο Κόκκινο» (δεν αποτελούν δηλαδή προϊόν μονταζιέρας), κάνουν ξεκάθαρη και επιτακτική την ανάγκη για ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ και απόδοση ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε στάση αναμονής, ή να δώσουμε περίοδο χάριτος, σε θέματα που άπτονται δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων ή χρονοβόρων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Ο εμβληματικός αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού δεν εντάσσεται σε καμία τέτοια κατηγορία. Είναι θέμα αρχής, θέμα βασικών αξιών της Αριστεράς, θέμα υποστήριξης των ανθρώπων που πάλεψαν και μάτωσαν μαζί μας διεκδικώντας τα αυτονόητα: την προστασία του τόπου τους και το δικαίωμα στη ζωή.

Εμείς, τα μέλη της ΟΜ του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, θεωρούμε ότι το αντικείμενο δραστηριοποίησης μιας κλαδικής ΟΜ δεν εξαντλείται σε στενά επαγγελματικά ή «συντεχνιακά» ζητήματα, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής.
Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι:

Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών της χώρας χωρίς διακρίσεις. Αυτού του είδους οι κατασταλτικές συμπεριφορές, έχοντας υπόψη και ιδεολογικές απόψεις του ακροδεξιού χώρου που σταθερά βρίσκουν δυστυχώς γόνιμο έδαφος στα σώματα ασφαλείας, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και να αγνοούνται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να ελέγχει και να επαναφέρει στην νομιμότητα τα εκτελεστικά της όργανα, για να σπάσει ο νοσηρός κύκλος αντίληψης περί «φυσικών εχθρών της αστυνομίας».

Η στάση αναμονής και ανοχής μπορεί σύντομα να αποδειχθεί καταστροφική.
Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ηγεσία του κόμματος και της Κυβέρνησης την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τους προς την κατεύθυνση της ριζικής αλλαγής του ρόλου και των μεθόδων της Αστυνομίας, και φυσικά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: