Εκλογική διακήρυξη Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου.

10 – 11 Ιουνίου 2015 ΕΚΛΟΓΕΣ για το Σωματείο Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου.

● Λεφτά για την Υγεία και όχι για τους δανειστές – τοκογλύφους
● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
● Όχι στην κατάρρευση της δημόσιας Υγείας
● Όχι στην εργασιακή μας εξουθένωση

“Ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν δόθηκε”

L

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 10 και 11 Ιουνίου, έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Η διετία που πέρασε σημαδεύτηκε από τους σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.
Οι αγώνες αυτοί είχαν στόχο να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να ανατρέψουν την συγκυβέρνηση.
Εμβληματικός ήταν ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών, που πήρε μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις. Οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί των πανεπιστημίων, οι εκπαιδευτικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών.
Στο χώρο της Υγείας, είχαμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος και των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, των καταργήσεων κλάδων και των διαθεσιμοτήτων, κατά της επιβολής του 5εύρου κ.τ.λ.
Η κορυφαία μάχη που δόθηκε από το υγειονομικό κίνημα – και όχι μόνο – ήταν αυτή για την κατάργηση του ν. 4250 για την αξιολόγηση. Η πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία-Αποχή ακύρωσε τα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη για μαζικές απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.
Η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη για το πώς δίνονται και πώς κερδίζονται οι μάχες !
Το αποτέλεσμα της πάλης των εργαζομένων ήταν η ανατροπή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η επαναπρόσληψη των απολυμένων, η αποτροπή της περαιτέρω μείωσης των μισθών μας και των συντάξεων (που σχεδίαζαν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), η κατάργηση της αξιολόγησης, η κατάργηση του 5ευρου, η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, έχουν καταγραφεί σαν σημαντικές νίκες του κινήματος.
Όμως…
Ο πολύπαθος χώρος της Υγείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο. Τα οικονομικά των νοσοκομείων βρίσκονται στα τάρταρα εξαιτίας των μνημονιακών προϋπολογισμών, οι μονάδες Υγείας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο σε τμήματα και υπηρεσίες εξαιτίας της υποστελέχωσης, οι μνημονιακές διοικήσεις κάνουν ακόμα «πάρτι» στα Νοσοκομεία ενώ σε χιλιάδες εργαζόμενους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί οι πρόσθετες αμοιβές και εφημερίες.
Το Λαϊκό Νοσοκομείο δεν αποτελεί εξαίρεση.
Το προσωπικό εργάζεται κάτω από τραγικές συνθήκες, πρώτα και κύρια λόγω των ελλείψεων. Οι αριθμοί σοκάρουν: Οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 500, αλλά τα πραγματικά κενά υπερβαίνουν τις 600 θέσεις!
Παρά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και εξακολουθούν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο.
Η αναγνώριση της αυτοθυσίας των εργαζομένων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν αρκεί.
Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα που να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τις επιδιώξεις των τοκογλύφων-δανειστών.
Ο πολιτικός εκβιασμός των «εταίρων – τοκογλύφων δανειστών» στοχεύει στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση του λαού μας. Ποντάρουν στην αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε στις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός.
Θέλουν να επιβάλλουν ένα νέο μοντέλο στην εργασία, που προσομοιάζει με σύγχρονη δουλεία. Στοχεύουν στην αποσάθρωση της κοινωνίας, την υποταγή του λαού και τη δημιουργία ενός κράτους-προτεκτοράτου
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκού, καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, με ψηλά το κεφάλι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε:
• Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, με ισότιμη, ελεύθερη πρόσβαση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους,
• Αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες,
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων μέσα από νέους σύγχρονους οργανισμούς, φρένο στην ελαστικοποίηση της εργασίας και τα συνεργεία, τήρηση των διεθνών αναλογιών στη στελέχωση τμημάτων κι υπηρεσιών.
• Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αποδέσμευση του μισθού από το βαθμό. Μισθολογική αναβάθμιση μέσα από ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο, που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση.
• Την ένταξη των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια Υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά με μειωμένα χρόνια συνταξιοδότησης, μειωμένα ωράρια, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος.
• Αναβάθμιση και αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών και των άλλων επαγγελματιών Υγείας στο υγειονομικό σύστημα.
• Επαναφορά άμεσα ωραρίου στις 7μιση ώρες.
• Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Αύξηση της άδειας τοκετού -λοχείας, ανάπτυξη παιδικών σταθμών, διευκολύνσεις για την εργαζόμενη μητέρα.
• Εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά το κυκλικό ωράριο με στόχο ανθρώπινα ωράρια εργασίας.
• Αύξηση του ωρομίσθιου για νυκτερινά- Κυριακές- αργίες με προοπτική τον διπλασιασμό.
• Άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια (μέσα ατομικής προστασίας, μέτρα για την ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων κλπ).
• Σύγχρονο σύστημα επιλογής υπηρεσιακών στελεχών με βάση τα προσόντα και την εμπειρία και όχι κομματικές και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.
• Αντικατάσταση των μνημονιακών διοικήσεων με ένα δημοκρατικό σύστημα διοίκησης με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ενεργοποίηση των εργαζομένων όλων των κλάδων, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητά μας μπορούν να εγγυηθούν νίκες!
Οι αγώνες μας κατά τη μνημονιακή περίοδο απέδειξαν ότι: «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε»

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε
Ενωτική Κίνηση

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: