Μεγάλες ανατροπές και ενίσχυση του ΜΕΤΑ στις εκλογές σε Ασκληπιείο και ΜΕΤΑΞΑ.

simanikisΠηγή: Ygeionomikoi.gr

Μεγάλες ανατροπές συντελούνται στο συνδικαλιστικό τοπίο στο χώρο των δημόσιων Νοσοκομείων, με κατατρόπωση των δυνάμεων του συνδικαλιστικού κατεστημένου που έχει την στήριξη των μνημονιακών δυνάμεων και της πλειοψηφίας του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ θεαματική είναι η εκτίναξη των ενωτικών ψηφοδελτίων που στήριξε το ΜΕΤΑ.

Συγκεκριμένα:

Στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» η πρωτοεμφανιζόμενη «Ενωτική Κίνηση Μεταξά – ΕΛΠΙΔΑ», που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, βγήκε πρώτη και με διαφορά στις εκλογές του Σωματείου με 163 ψήφους και 4 έδρες.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, που προσπάθησαν να «κρυφτούν» πίσω από ένα σχήμα που εμφανίστηκε ως «Ανεξάρτητοι», υπέστησαν καθίζηση αφού έλαβαν 137 ψήφους και 4 έδρες από 7 που είχαν στο παρερχόμενο ΔΣ. Το ΠΑΜΕ βρέθηκε στην τρίτη θέση με 94 ψήφους και 2 έδρες, χάνοντας 1 έδρα, ενώ η ΔΑΚΕ πήρε 49 ψήφους και 1 έδρα από 1 που είχε.

Στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, ενώ η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ μαζί με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς καθώς και ανέντακτους, κατήγαγε μεγάλη εκλογική νίκη κατακτώντας την πρώτη θέση και αυτοδυναμία με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση αποτέλεσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το βασικό μοχλό της ανάπτυξης των αγώνων και οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου επιβράβευσαν αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα η ΕΑΚ έλαβε 345 ψήφους και 8 έδρες, από 4 που είχε έδρες στο απερχόμενο ΔΣ του Σωματείου. Το ΠΑΜΕ πήρε 98 ψήφους και 2 έδρες, από 1 που είχε, ενώ  μεμονωμένος υποψήφιος (ΚΙΔΗΣΟ) πήρε 50 ψήφους και 1 έδρα.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ στα Νοσοκομεία βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο», ενώ οι ενωτικές αγωνιστικές παρατάξεις και σχήματα που στηρίζει το ΜΕΤΑ αποκτούν ηγεμονικό ρόλο μέσα στο κίνημα των υγειονομικών.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: