Καταρρέουν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, νέες επιτυχίες σε ΕΛΠΙΣ – ΛΑΪΚΟ του ΜΕΤΑ.

anatropi

Πηγή: Ygeionomikoi.gr

Νέες επιτυχίες κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, στις εκλογές που γίνονται στα Σωματεία των νοσοκομείων, μετά τις μεγάλες επιτυχίες σε «Μεταξά» και «Ασκληπιείο»: αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου επικράτησαν και κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία, και στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου ήταν η μοναδική δύναμη που αύξησε  τις ψήφους της και τις έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου.

Αναλυτικότερα:

«Ελπίς»

Η Ενωτική Συμπαράταξη Εργαζομένων ΕΛΠΙΣ με 152 ψήφους πήρε την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο, κερδίζοντας τις 5 από τις 9 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές ήταν δεύτερη δύναμη με 3 έδρες).

Ακολούθησε η ΔΑΚΕ με 64 ψήφους η οποία, χάνοντας πάνω από τη μισή της εκλογική δύναμη, κέρδισε 2 έδρες (έναντι 4). Να σημειωθεί πως η ΔΑΚΕ «πλήρωσε» την αδράνεια και τη δυσλειτουργία που είχε «επιβάλλει» στο Σωματείο.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΜΕ με 42 ψήφους και 2 έδρες (έναντι 1), ενώ η ΠΑΣΚΕ δεν συμμετείχε στις εκλογές, αφού δεν συγκρότησε ψηφοδέλτιο.

«Λαϊκό»

Το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης ΛΑΪΚΟΥ ήρθε δεύτερο, ωστόσο μπορεί να μιλήσει κανείς για μεγάλη επιτυχία: και αυτό διότι αύξησε το ποσοστό της κατά 50%, την ώρα που υπήρξε μειωμένη συμμετοχή (λόγω συνταξιοδοτήσεων) στις εκλογές, σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Έτσι, με ποσοστό 34% και 220 ψήφους (έναντι 23% και 172 ψήφων) πήρε 3 έδρες (από 2).

Το ψηφοδέλτιο του Αντωνόπουλου, που από το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίστηκε με νέο σχήμα ως ανεξάρτητος, πήρε την πρωτιά με μικρή πτώση στα ποσοστά του: Πήρε 330 ψήφους και ποσοστό 51% (έναντι 406 ψήφων και ποσοστού 55%) ενώ κέρδισε 5 έδρες (όσες και στις προηγούμενες εκλογές).

Καταποντισμός σημειώθηκε και στην πλευρά της ΔΑΚΕ, η οποία με 43 ψήφους (έναντι 130) έχασε τη 1 έδρα που είχε στο προηγούμενο ΔΣ. Στο νήμα κέρδισε την έδρα το ΠΑΜΕ, με 44 ψήφους και ποσοστό 6% (έναντι 49 και ποσοστό 6%).

Η ΠΑΣΚΕ και εδώ δεν συγκρότησε ψηφοδέλτιο.

Οι επιτυχίες του ΜΕΤΑ δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν τα ενωτικά ψηφοδέλτια που συγκροτεί, ενώ την ίδια ώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ καταρρέει.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: