Μπήκαν οι πιστώσεις για πληρωμή των τριών πρώτων μηνών του 2015 για πρόσθετες αμοιβές.

atm

Πηγή: Ygeionomikoi.gr

Με μεγάλη καθυστέρηση το Υπ. Υγείας προχώρησε στην πίστωση των λογαριασμών των Νοσοκομείων για την αποπληρωμή των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού των Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το μεσημέρι πιστώθηκαν οι λογαριασμοί με ποσά που αντιστοιχούν στους τρείς πρώτους μήνες του 2015 με βάση το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί. Ταυτόχρονα για μια σειρά νοσοκομεία έχει προχωρήσει και η τροποποίηση των προϋπολογισμών που απαιτείται προκειμένου σε αυτούς να δημιουργηθούν κωδικοί που θα επιτρέπουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων Νυκτερινών, Κυριακών και Αργιών.

Σε αρκετά νοσοκομεία έχει προχωρήσει η έκδοση ενταλμάτων και η αποστολή τους στις υπηρεσίες Παρέδρου για έγκριση, με στόχο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις 27 Ιουνίου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΑΠ θα παραμείνει ανοικτή έως τις 23 Ιουνίου προκειμένου να επιτευχθεί η αποπληρωμή στην συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δυσκολίες εμφανίζονται εξαιτίας τριών κυρίως προβλημάτων και συγκεκριμένα:

  1. Εξαιτίας της καθυστέρησης στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών από τη Διεύθυνση Οικονομικού του Υπ. Υγείας. (σήμερα εγκρίθηκαν 6 προϋπολογισμοί, ενώ στο Υπ. Υγείας χθες ήταν για έγκριση πάνω από 20)
  2. Την αδράνεια κάποιων Διοικήσεων Νοσοκομείων (σύμφωνα με πληροφορίες χθες αυτές οι περιπτώσεις έφταναν σχεδόν τις 50) που δεν έχουν αποστείλει τροποποιήσεις προϋπολογισμών στο Υπ. Υγείας.
  3. Σε αρκετές περιπτώσεις, εξαιτίας των περικοπών που είχαν γίνει στο συνολικό ποσό που είχε εγκριθεί για πρόσθετες αμοιβές σε κάθε νοσοκομείο, οι πιστώσεις δεν καλύπτουν τα δεδουλευμένα των τριών μηνών και υπηρεσίες αναγκάζονται να καταβάλουν με τα χρήματα αυτά μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2015.

Σε κάθε περίπτωση τα Σωματεία Εργαζομένων θα πρέπει να πιέσουν προκειμένου έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των eργαζομένων άμεσα. Ταυτόχρονα να απαιτήσουν την αύξηση των κονδυλίων για πρόσθετες αμοιβές προκειμένου να γίνει η καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων σε Νυκτερινά, Κυριακές και Αργίες.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: