Σόφη Παπαδόγιαννη: «Αυτή την εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επαναφέρει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις».

Ιστορική απόφαση, που δίνει στο λαό τη δυνατότητα «να πάρει το μέλλον στα χέρια του» και «να απαντήσει σε απειλές και τελεσίγραφα» χαρακτήρισε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.

sofi_papadogianni

Πηγή: Iskra.gr

Ιστορική απόφαση, που δίνει στο λαό τη δυνατότητα «να πάρει το μέλλον στα χέρια του» και «να απαντήσει σε απειλές και τελεσίγραφα» χαρακτήρισε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο.

«Η απέναντι πλευρά δεν έκανε διαπραγμάτευση αυτούς τους πέντε μήνες» τόνισε η σ. Παπαδόγιαννη και πρόσθεσε:

«Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, οι θεσμοί στην πραγματικότητα δεν ήθελαν συμφωνία.  Γι’ αυτό και άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Μέσα σε τρεις ημέρες αύξησαν τις απαιτήσεις τους κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Δεν αρκούνται σε έναν συμβιβασμό, ακόμα και αν θα ήταν ετεροβαρής για την  Ελλάδα. Θέλουν  πλήρη υποταγή, τα θέλουν όλα, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, ταπεινωτική εποπτεία-  Να μετατραπεί μια κυβέρνηση της αριστεράς σε μνημονιακή δύναμη, να δείξουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Η σ. Παπαδόγιαννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποδοχή των αξιώσεων των δανειστών, δεν θα επέφερε μόνο ολική κοινωνική και οικονομική καταστροφή, αλλά θα «ισοδυναμούσε με το τέλος της κυβέρνησης και της αριστεράς».
Ερωτηθείσα μήπως η κυβέρνηση  επιστρατεύει την εξαγγελία του δημοψηφίσματος ως διαπραγματευτικό χαρτί, που ενδεχομένως θα ωθούσε τους δανειστές να κάνουν μερικά βήματα πίσω, άμεσα, η σ. Παπαδόγιαννη είπε:

«Μας  ζητούν πλέον μνημόνια, άρα δε μπορεί να βρεθεί λύση με δυο τρία βήματα υποχώρησης από τη μεριά τους. Εμείς ζητάμε μια πολιτική λύση- πακέτο, η οποία να επιτρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική στον αντίποδα των μνημονιακών πολιτικών, για να βγούμε από το φαύλο κύκλο. Επίσης, για εμάς είναι βασικό το θέμα του χρέους, το οποίο έχει φτάσει το 180% του ΑΕΠ και είναι μη βιώσιμο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει η χώρα από την ύφεση, αν δεν υπάρξει διαγραφή του χρέους».

Πρόσθεσε δε:

«Εκφράζοντας την προσωπική μου γνώμη, σας λέω ότι  δεν πρέπει στο δημόσιο διάλογο να μπει από τη μία η πρόταση της ελληνικής πλευράς και από την άλλη η πρόταση των δανειστών. Ο ελληνικός λαός πρέπει να επιβεβαιώσει με ένα ηχηρό όχι την επιλογή που έκανε, για να απαλλαγεί από τον βραχνά του χρέους και τη λιτότητα.  Όσο κάναμε παραχωρήσεις, τόσο απομακρυνόταν η προοπτική μιας συμφωνίας, γιατί άνοιγαν οι ορέξεις των δανειστών. Αυτή την εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επαναφέρει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις».

Μιλώντας για τις διαθέσεις της κοινωνίας, η σ. Παπαδόγιανη  σημείωσε: «Ο κόσμος πολλές φορές μας ξεπερνάει σε διαθέσεις». Προς επίρρωση μνημόνευσε δημοσκόπηση, της οποίας τα αποτελέσματα δείχνουν πως «περισσότερο ο κόσμος φοβάται την ανεργία, παρά τη σύγκρουση με τους δανειστές, ακόμα και αν αυτή οδηγήσει σε σύγκρουση με την ευρωζώνη».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: