Ειδικευόμενοι γιατροί Αχαΐας: «Ψηφίζουμε ΟΧΙ στα μνημόνια»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας, «την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε ΟΧΙ».

vigpnmaqtj559392068135c

Πηγή: thebest.gr

«Τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ζούμε την πλήρη απαξίωση και καταστροφή του δημοσίου συστήματος υγείας. Ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, εκμηδενισμός των προσλήψεων, ελλείψεις αναλώσιμων, εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζομένους με εξευτελιστικές απολαβές και αναξιοπρεπείς συνθήκες τόσο εργασίας όσο και νοσηλείας, μαζική εκροή νέων γιατρών προς το εξωτερικό, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας με την ΕΣΑΝ ΑΕ. Την ίδια στιγμή η προσέλευση στα δημόσια ιδρύματα έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της φτώχειας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Τα τελευταία 5 χρόνια με τις πολιτικές των μνημονίων όχι μόνο η Υγεία αλλά και το σύνολο των στρωμάτων της κοινωνίας πλήττεται από την ανεργία , την εξαθλίωση, την απελπισία . Αυτή την ιστορική στιγμή καλούμαστε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να διαλέξουμε δρόμο.

Το ΝΑΙ συνεχίζει το δρόμο που ακολουθήσαμε και μας οδήγησε ως εδώ. Ως νέοι γιατροί θα δεσμευτούμε να εργαζόμαστε σε ένα σύστημα Υγείας χωρίς εξοπλισμό, χωρίς πρόνοια για τους ανασφάλιστους, χωρίς προσωπικό. Το ΝΑΙ υπογράφει τη θανατική καταδίκη του όποιου δημοσίου χαρακτήρα συστήματος Υγείας έμεινε.

Το ΟΧΙ σηματοδοτεί μια στάση ανυπακοής στα τελεσίγραφα που μας επιβάλλουν, μια στάση αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης απέναντι στους εαυτούς μας και στους συνανθρώπους μας που πλήττονται, μια στάση άρνησης των πολιτικών που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Με βάση τα παραπάνω την Κυριακή 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συμφωνία συνεχίζει την υποβάθμιση των ζωών μας, ΟΧΙ στη λιτότητα και στους εκβιασμούς.

Ήρθε η στιγμή για όλους και όλες να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε «.

Σωματείο Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: