Μια μεγάλη αδικία αποκαταστάθηκε: Νόμος του κράτους πλέον η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

ithageneia-baloni_1-live

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο (3.30 μ.μ.) η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Ονομαστική ψηφοφορία -κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής- πραγματοποιήθηκε σήμερα επί συγκεκριμένων άρθρων. Είχε προηγηθεί η απόρριψη του αιτήματος για αναβολή της συζήτησης που ζήτησαν την Τρίτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή. «Η μάχη ενάντια στις απαιτήσεις των δανειστών, το Όχι και το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είναι ψηφίδες του ίδιου αγώνα για να ανορθωθεί η ελληνική κοινωνία», επισήμανε κατά τη συζήτηση η Βασ. Κατριβάνου ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια συζητήθηκε την Τρίτη κατ’ άρθρο στην Ολομέλεια και την Τετάρτη ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία μερικά από τα άρθρα του νομοσχεδίου (πλην του 1β, 7, 8 και 10). Σήμερα, συνεχίστηκε η συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου στη Βουλή με την ψήφιση των υπολοίπων άρθρων, επί της αρχής και στο σύνολό του, καθιστώντας το πλέον νόμο του κράτους.

Το άρθρο 1 που προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με την εγγραφή τους στην Α’ Δημοτικού εγκρίθηκε με 179 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) και 84 κατά (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΑΝ.ΕΛ.), ενώ υπέρ ψήφισε κι ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής Κ. Ζουράρις.

Με την ίδια πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα 8 και 10 που αφορούν ζητήματα μεταναστευτικής νομοθεσίας, ενώ το άρθρο 7 που ρυθμίζει τα θέματα της εποχιακής εργασίας μεταναστών εγκρίθηκε με 232 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και 31 κατά (Χ.Α., ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ.).

«Εμβληματική» χαρακτήρισε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη χθεσινή ημέρα, που η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο, συνδέοντας το γεγονός αυτό με την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, κατά την οποία «διεκδικούμε να μας ακούσει η Ευρώπη ως πολίτες είτε ψηφίσαμε «ναι», είτε ψηφίσαμε «όχι»».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: