Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Παράλληλα το κείμενο της πρότασης έχει αποσταλεί με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος και ο οποίος θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, μετά από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών ενέκρινε τελικά την πρόταση της κυβέρνησης που θα αποσταλεί στο Eurogroup και τους θεσμούς.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η κυβερνητική πρόταση εγκρίθηκε.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο Π. Καμμένος, προσθέτοντας ότι η πρόταση έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο αρχηγών και το κυβερνητικό συμβούλιο και ότι οι διαδικασίες προχωρούν.

«Φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε εάν η ελληνική πρόταση θα «περάσει» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Η συμφωνία θα έχει και δύσκολα μέτρα, αλλά δεν θα έχει μέτρα που θα πληρώνουν μόνο αυτοί που πλήρωναν με το μνημόνιο», διαβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, διευκρινίζοντας ακόμη ότι η αύξηση των εισφορών για τους συνταξιούχους δεν θα πάει στους πιστωτές αλλά θα στηρίξει το σύστημα που κατέρρευσε στα μνημονιακά χρόνια.
Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει απόψε την πρόταση για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων και τα δημοσιονομικά.
Για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων είπε ότι «δεν πρόκειται να έχουμε μείωση των συντάξεων όπως τη γνωρίζαμε τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια».