Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση.

Μετά τις 20 Αυγούστου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης την ίδια ημερομηνία.

2209b471-45bd-469e-9576-f3bdba6f0b4f

Πηγή: Avgi.gr

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το πρωί της Παρασκευής, κατά την οποία εγκρίθηκε η συμφωνία με 222 ψήφους, πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε κάτω από τις 120 έδρες, αφού καταγράφηκαν 32 «όχι» και 11 «παρών» από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Από κύκλους του Μαξίμου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης την ίδια ημερομηνία.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας στην ομιλία του ότι με τη συμφωνία «πήραμε μια επώδυνη επιλογή ευθύνης», καθώς το πραγματικό δίλημμα ήταν «Μνημόνιο με ευρώ ή Μνημόνιο με δραχμή, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, θέτοντας ξανά και ξανά προσκόμματα», είχε ζητήσει να μη δώσει κανείς πάτημα «σε όσους δεν έχουν άλλο στόχο από την τιμωρία του λαού μας, επιβάλλοντας όχι μία, αλλά πολλές δανειοδοτικές γέφυρες».

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: