«Ώρα είναι να μας πουν να γυρίσουμε και στις κουζίνες μας» – Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

neolaia-syriza-logo

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει  σε όλους τους τόνους την αθλιότατη σεξιστική και φαλλοκρατική επίθεση του πρωτοσέλιδου της  εφημερίδας «Κόντρα News» προς το πρόσωπο της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Υπόβαθρο της υποτιθέμενης πολιτικής κριτικής είναι μια άθλια μισογυνική πολιτική κουλτούρα, από την οποία απορρέουν όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα για το φύλο, όπως για παράδειγμα αυτά της «τρελής», «διαταραγμένης», «ασυμμάζευτης» γυναίκας που δεν δικαιούται θέση και ενεργό ρόλο στην δημόσια ζωή και στην πολιτική δραστηριότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο η πολιτική – ιδεολογική θέση του εν λόγω εντύπου, αλλά ειδικότερα αντανακλάται μια από τις πρακτικές τις οποίες ακολουθούν ορισμένα ΜΜΕ -πρόδηλα «κιτρινίζοντα» ή και λιγότερο- για  να «ασκήσουν» πολιτική επιρροή. Πρόκειται για μια πολιτική ακροδεξιού, σεξιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου στο πλαίσιο της οποίας προνομιακοί και αποκλειστικοί πολιτικοί δρώντες είναι οι λευκοί,  με συγκεκριμένο κοινωνικό – ταξικό status στη κοινωνία, άντρες.

Αυτή η στοχοποίηση συντροφισσών δεν είναι η μοναδική, αλλά μία ακόμη μέσα στις πολλές που έχουν δεχθεί κατά καιρούς και άλλα μέλη της Κυβέρνησης και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Σία Αναγνωστοπούλου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη και παλαιότερα η Ρένα Δούρου και η Βασιλική Κατριβάνου. Η παραγωγή πολιτικού λόγου και πρακτικής μέσα από την ετεροκανική πραγματικότητα, είναι ένα τρόπος πολιτικής που καμία σχέση δεν έχουν με την Ριζοσπαστική Αριστερά και τις αξίες της, και απλά δείχνουν με ποιούς τρόπους επιλέγει να πολιτεύεται το πολιτικό προσωπικό της  Δεξιάς και του νεοφιλελεύθερου Κέντρου.

Η οργάνωση Νεολαίας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε κάθε πατριαρχική δομή και σεξιστικής – ηθικής ή φυσικής έμφυλης βίας – τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στο κοινωνικό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση, όσο κι αν προσπαθούν να κινητοποιήσουν τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: